WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar door nieuwe regelgeving

Nieuwe Europese regelgeving zorgt ervoor dat de minimumleeftijd voor het gebruiken van WhatsApp is verhoogd naar 16 jaar. Eerder was dit nog 13 jaar.

WhatsApp’en vanaf 16 jaar

Berichtendienst WhatsApp heeft de minimumleeftijd verhoogd voor het gebruik van de chat-app. Voortaan dien je 16 jaar of ouder te zijn om te mogen WhatsAppen. De gebruikers krijgen straks een melding te zien waarin gevraagd wordt of zij minstens 16 jaar oud zijn. Nu geldt nog een minimumleeftijd van 13 jaar.

WhatsApp 16 jaar

Voor degenen die nog geen 16 jaar oud zijn, hoeven ze nog niet direct te vrezen. Er wordt alleen gevraagd of zij ouder zijn dan 16. Er wordt niet gevraagd naar een geboortedatum en ook wordt er geen andere controle uitgevoerd vooralsnog. Tevens staat in het privacybeleid dat onder deze leeftijd de ouders en/of verzorgers goedkeuring moeten geven.

In het privacybeleid laat WhatsApp weten dat het de minimumleeftijd moet verhogen door de manier waarop het bedrijf de data verzameld en de nieuwe Europese regelgeving die volgende maand ingaat. Op de manier hoe WhatsApp nu de gegevens verzameld, mag dit niet voor tieners onder de 16 jaar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel