WhatsApp vernieuwt app-icoontje: met Adaptive Icons ondersteuning

Het icoontje van WhatsApp kan met de laatste (beta-) update er anders uit komen te zien. Vanaf nu is er ondersteuning voor Adaptive Icons. Dit betekent dat je het app-icoontje in verschillende stijlen kunt gebruiken.

WhatsApp: Adaptive Icons

Adaptive Icons was één van de belangrijkste nieuwe features van Android 8.0 Oreo. Hierdoor kunnen icoontjes van een app zich aanpassen aan de rest, zodat het allemaal één geheel wordt. Daarvoor was dit niet mogelijk en kon het zo best een zootje worden qua vormen van app-icons. WhatsApp heeft nu de beta-versie voorzien van Adaptive Icons waardoor het verschillende vormen aan kan nemen.

In de standaard launcher van je telefoon wordt doorgaans een bepaalde stijl gehanteerd, maar als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een launcher (zoals Lawnchair, Nova of Action Launcher) kun je zelf kiezen welke vorm je wilt. Kies je voor het vierkant, de druppel of de cirkel? Dankzij de ondersteuning voor Adaptive Icons past het icoontje van WhatsApp zichzelf aan.

Op dit moment is de toevoeging alleen te vinden in de meest recente beta-versie van WhatsApp. Logischerwijs zal de functie in een later stadium ook toegevoegd worden aan de definitieve versie die via de Play Store wordt uitgerold. Wil je aan de slag, dan kun je je aanmelden voor het beta-programma of de APK downloaden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel