WhatsApp Business nu ook in Benelux officieel beschikbaar

WhatsApp Business werd deze maand officieel gelanceerd maar in de Benelux hebben we er nog even op moeten wachten. Vanaf vandaag kunnen ook Nederlandse en Belgische bedrijven aan de slag met de zakelijke variant van WhatsApp, bijvoorbeeld voor het verkopen van diensten of het leveren van support.

Makkelijker klantencontact

WhatsApp Business richt zich op bedrijven en zzp’ers die op een laagdrempelige manier hun diensten willen verlenen. Via WhatsApp Business zijn naast bedrijfsinformatie ook handige snel reacties en commando’s aan te maken. Het bedrijfsprofiel is zichtbaar voor iedereen en bevat bijvoorbeeld adresgegevens en openingstijden. Met de dienst kunnen bedrijven ook gebruik maken van hun vaste telefoonnummer.

WhatsApp Business Chat

Onder andere KLM heeft al aangegeven met WhatsApp Business te gaan werken om klanten op de hoogte te brengen van wijzigingen en het toesturen van instapkaarten. Bedrijven hebben ook inzicht in hoeveel berichten er zijn verzonden en welke berichten gelezen zijn. WhatsApp Business is voorlopig alleen beschikbaar op Android, later volgt ook een app voor de Apple iPhone.

WhatsApp Business
WhatsApp Business
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel