WhatsApp Business officieel beschikbaar: alle details op een rij

WhatsApp Business is de nieuwste zakelijke tool van de chatdienst. In de afgelopen periode is er veel mee getest en geëxperimenteerd, en vandaag is de zakelijke WhatsApp dienst beschikbaar gesteld in vijf landen.

WhatsApp Business

WhatsApp Business is zojuist officieel aangekondigd. Al maandenlang gingen er berichten rond over de nieuwe zakelijke dienst van WhatsApp en verschenen er ook beta-versies. Een officiële mededeling vanuit WhatsApp bleef uit, tot vanavond. Met WhatsApp Business krijgen bedrijven veel meer mogelijkheden en kunnen ze klanten nog beter helpen.

Bedrijven kunnen met WhatsApp Business gemakkelijk communiceren met klanten. Er kan gebruik gemaakt worden van automatische berichten, snelle antwoorden en er is een mogelijkheid om berichten te sorteren.

WhatsApp Business

Net als dat je zelf een profiel hebt, hebben bedrijven een bedrijfsprofiel. Hier wordt een omschrijving getoond, het adres, website, e-mailadres en een foto. Tevens kunnen bijvoorbeeld openingstijden weergegeven worden. Met snelle antwoorden kunnen vooraf ingestelde antwoorden opgeslagen worden en snel verstuurd worden. Zo ben je minder tijd kwijt aan veelgestelde vragen. Automatische berichten zijn handig als je afwezig bent, of als je even druk bent met andere dingen.

Een andere mogelijkheid voor de zakelijke gebruikers zijn de berichtstatistieken. Bedrijven kunnen zien hoeveel berichten er succesvol zijn verzonden. Het geeft ook inzicht in het aantal gelezen berichten.

WhatsApp Business Quick Replies

Eerste bedrijven

Eerder werd al bekend dat vliegtuigmaatschappij KLM als één van de eerste bedrijven gebruik zal maken van WhatsApp Business. KLM kan via WhatsApp Business mensen informeren over wijzigingen in de vlucht, maar ook een bevestiging voor een boeking sturen en instapkaarten verzenden.

WhatsApp Business Chat

Vanaf vandaag is WhatsApp Business beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Italië, Indonesië en Mexico. Volgens WhatsApp zullen in de komende weken meer landen toegevoegd worden, maar een datum is niet bekend. In de toekomst wordt ook een app voor de iPhone verwacht. Op dit moment is de dienst gratis, maar dit zal op termijn betaald worden voor de bedrijven. Prijzen zijn nog niet naar buiten gebracht.

WhatsApp Business
WhatsApp Business
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel