WhatsApp laat je vanaf nu snel schakelen tussen spraak- en video-oproep

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht voor Android. Met de nieuwe versie van de applicatie wordt het mogelijk gemaakt om nog sneller te wisselen tussen een spraakoproep en videobellen. Het is een kleine, maar nuttige verbetering voor de app van WhatsApp.

Schakelen tussen bellen en videobellen

In de recente versie van WhatsApp, WhatsApp 2.18.1, heeft WhatsApp stilletjes een wijziging doorgevoerd. In de eerste beta-versie van 2018 van de chat-app is tijdens het bellen een nieuw icoontje te vinden. Met de videocamera kan er tijdens een spraakoproep direct geschakeld worden naar een video-oproep. Wanneer deze knop wordt ingedrukt, krijgt de ander een melding dat hij of zij wil switchen naar een video-call. De ander kan het verzoek weigeren of accepteren.

WhatsApp schakelen oproep

Voorheen was het nodig om tijdens een spraakoproep eerst het gesprek te beëindigen en daarna opnieuw te bellen voor video-oproep. De nieuwe feature komt beschikbaar in de beta-versie maar lijkt nog niet direct bij iedereen geactiveerd te zijn. Het kan dus zijn dat de switch-button met een server-side update toegevoegd wordt.

WhatsApp bereidt momenteel ook andere vergelijkbare functies voor. Zo wordt het binnenkort mogelijk om zowel spraakoproepen als videogesprekken te voeren in groepsverband, dus met meerdere personen. Daarbij zijn er onlangs nieuwe aanwijzingen gevonden voor stickers in WhatsApp.

Lees ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel