Google lanceert ‘Google Mijn Bedrijf’ voor bedrijven

Google heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor bedrijven. Google Mijn Bedrijf bevat alle informatie van een bedrijf op een plaats. Verder is in Google Mijn Bedrijf de sociale interactiviteit toegevoegd.

Google Mijn Bedrijf is gelanceerd. In de applicatie (waarvan ook een webversie is) wordt informatie van een bedrijf samengevoegd tot een overzicht. De informatie over het bedrijf wordt gehaald van Google+, Google Zoeken en Google Maps. Het in verbinding staan met huidige, en toekomstige klanten staat centraal in Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf

De sociale interactiviteit is toegevoegd aan de applicatie. Bedrijven kunnen op deze manier snel contact leggen met klanten via het sociale netwerk Google+. In de applicatie wordt ook inzicht gegeven in wat de bezoekers bekijken op je Google+ pagina. Vervolgens kan je daar de content op aanpassen eventueel.

In de statistieken kan verder bekeken worden wat er over het bedrijf gezegd wordt, en waar de meeste volgers vandaan komen. Google Mijn Bedrijf kan vergeleken worden met Facebook Pagina’s (in het buitenland onder de naam Facebook Pages).

Naast de mobiele applicatie voor Android zal binnenkort ook een iOS applicatie van Google Mijn Bedrijf verschijnen. De nieuwe statistieken van de dienst Google Mijn Bedrijf zal ook via de webversie van Google+ te raadplegen zijn. De applicatie van Google My Business / Google Mijn Bedrijf kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Bron: Google

Lees ook

Reageer op dit artikel