Android for Work: Android nu officieel geschikt voor op het werk

Wereldwijd wordt Android gebruikt op meer dan 1 miljard smartphones, naast privé zijn er ook genoeg mensen die Android zakelijk gebruiken. Om het zakelijke gebruik van Android te stimuleren lanceert Google “Android for Work”.

Werk profielen

Op Android 5.0 Lollipop is het al mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken op 1 toestel. Google heeft deze profielen speciaal voor zakelijk gebruik uitgebreid met een uitgebreide variant van SELinux waarmee beveiliging wordt gehandhaafd. Door middel van deze speciale profielen blijven bedrijfsgegevens geïsoleerd van de rest van het toestel. Ook kan een IT afdeling eigen apps installeren op toestellen van haar werknemers zonder dat zij persoonlijke gegevens van de gebruiker kunnen uitlezen.PIM_3

Android voor op het Werk app

Om ook gebruikers met een eerdere versie tegemoet te komen lanceert Google een extra Android for Work applicatie. Met deze applicatie kunnen eigenaren van een Android smartphone met versie Ice cream sandwich (4.0) tot en met KitKat (4.4) gebruik maken van een beveiligde omgeving. Middels deze app kunnen mails, agenda’s en documenten veilig worden uitgelezen.

Ook de Google Play Store wordt aangepast om Android for Work te laten werken, via de Play Store kunnen bedrijven hun eigen applicaties probleemloos uitrollen naar eigen werknemers. Verder heeft Google een software pakket samengesteld met tal van partners waarmee onder andere Exchange-services en Notities snel toegankelijk zijn.

Bron: Official Android blog

Lees ook

Reageer op dit artikel