Google: robuuste toestellen in Enterprise-programma krijgen vijf jaar lang updates

Begin dit jaar presenteerde Google het Android Enterprise Recommended programma. Hierbij worden door Google zelf toestellen geadviseerd en doet het daarbij een aantal beloftes. Nu is er een nieuwe categorie toegevoegd voor robuuste toestellen, en hierin gaan de eisen nog een stuk verder.

Robuuste toestellen

In het Android Enterprise Recommended programma is een nieuwe categorie toegevoegd; zogenoemde Rugged Devices. Deze robuuste toestellen worden ook wel gezien als bouwvakkertelefoons en zijn te herkennen aan een stevige, robuuste behuizing.

Fabrikanten van dit soort toestellen kunnen hun model aanmelden voor het Enterprise programma. Dit keurmerk geeft gebruikers extra zekerheid. Echter gaat Google met dit type toestellen een stuk verder dan de andere Android-toestellen. Zo moeten fabrikanten Android security updates binnen 90 dagen na release uitrollen voor een periode van minimaal 5 jaar. De andere eisen zijn als volgt;

  • Minimum hardware specifications for Android 7.0+ devices
  • Delivery of Android security updates within 90 days of release from Google, for a minimum of five years
  • Certified for ingress protection
  • Rated for drop testing
  • Support for bulk deployment of devices including Android zero-touch enrollment
  • Support for at least one additional major OS release

Een handvol telefoons zijn al gecertificeerd met dit keurmerk. Echter zijn deze toestellen onbekend in Nederland. Het gaat om toestellen van het wel bekende Sonim, maar ook Honeywell, Zebra en een aantal andere merken. De desbetreffende toestellen zijn te vinden in het Enterprise Programma op deze pagina. Het programma is voornamelijk bedoeld voor de zakelijke markt, die hier extra waarde aan kan hechten als ze grote aantallen toestellen in willen kopen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel