Wat weet WhatsApp van jou? Zo download je je eigen accountinfo

De nieuwe privacywetgeving in Europa moet ervoor zorgen dat gebruikers inzicht krijgen in welke gegevens bedrijven van jou hebben verzameld. Het opvragen van je persoonlijke gegevens is al bij verschillende diensten mogelijk, en ook via WhatsApp. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen.

Persoonlijke gegevens in WhatsApp

Met het ingaan van de nieuwe privacywetgeving hebben gebruikers het recht om hun verzamelde gegevens op te vragen bij bedrijven en diensten. Eén van deze diensten is ook WhatsApp. In de chat-app vind je ook de optie terug om bij WhatsApp een rapport op te vragen met alle gegevens die zij van jou verzameld hebben.

WhatsApp rapport aanvragen

Wanneer je het rapport opvraagt met de informatie van je account, kan dit ongeveer drie dagen duren voordat je deze toegestuurd krijgt. Het rapport bevat namelijk nogal wat gegevens. Je krijgt een overzicht te zien van algemene informatie over je account, contactpersonen en groepen waaraan je deelneemt in WhatsApp. Je kunt niet je chatgesprekken downloaden via het opvragen van een rapport.

WhatsApp accountinfo

Rapport opvragen

Wil je het rapport opvragen, volg dan de onderstaande stappen in de app van WhatsApp.

  1. Ga naar de instellingen in WhatsApp (te bereiken middels de drie puntjes)
  2. Kies ‘Account’
  3. Selecteer ‘Accountinfo aanvragen’
  4. Klik op ‘Rapport aanvragen’, vervolgens zie je de datum waarop de verwachting is dat het rapport gedownload kan worden.

Wanneer je rapport beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je smartphone. Vervolgens heb je enkele weken de tijd om deze te downloaden. Dit rapport is een ZIP-bestand met daarin een HTML-bestand die je direct kunt bekijken. Tevens wordt een JSON-bestand bijgevoegd dat je kunt importeren in een andere applicatie.

Het is mogelijk om het rapport te exporteren en te delen, door bijvoorbeeld hem naar jezelf te mailen. Houdt er echter rekening mee dat het rapport persoonlijke gegevens bevat, dus let goed op waar je hem naar toe stuurt, en met wie of wat je hem deelt.

Leestip: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel