BlackBerry KEY2 met fysiek toetsenbord en 6GB RAM officieel: alle details

TCL, de eigenaar van de merknaam BlackBerry heeft de BlackBerry KEY2 aangekondigd. De smartphone van de voormalig Canadese fabrikant volgt de eerder uitgebrachte KEYone op. We zetten de details van de KEY2 op een rij.

BlackBerry KEY2 aangekondigd

De aankondiging van de BlackBerry KEY2 is achter de rug. De smartphone is aan de voorzijde voorzien van een 4,5 inch Full-HD beeldscherm (1620 x 1080 pixels) met een beeldverhouding van 3:2/4:3. Een opmerkelijke verhouding, omdat 16:9/18:9 de trend is. De beeldverhouding is te verklaren door het fysieke QWERTY-toetsenbord, welke onder het scherm van de BlackBerry KEY2 is te vinden.

BlackBerry voorziet de smartphone van een Snapdragon 660 octa-core processor en een 3500 mAh accu met mogelijkheid tot snel opladen. Er is een 3,5 mm aansluiting aanwezig, net als een USB-C poort, NFC, FM-radio, Bluetooth 5.0 en 6GB RAM. De opslagruimte van de telefoon bedraagt 64GB/128GB en is uitbreidbaar met een geheugenkaart.

Voor het maken van foto’s is er een 12 megapixel dual-camera geplaatst met dual-flitser, HDR, 4K videorecorder en een lichtsterkte van f/1.8-f/2.6. Aan de voorzijde is een 8 megapixel front-camera geplaatst en het scherm kan hierbij oplichten als flitser. Overigens is in het toetsenbord een vingerafdrukscanner geplaatst.

De BlackBerry KEY2 wordt geleverd met Android 8.1 Oreo. Daarbij wordt het toestel geleverd met het complete pakket van BlackBerry apps. De prijs van de smartphone komt te liggen op 649 euro en komt beschikbaar in het zwart en in het zilver-zwart. Het zakelijke toestel zal rond de zomer uitgebracht worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel