Moto G6 Plus review: het aller- allerbeste voor een uitstekende prijs

Op DroidApp publiceerden we onlangs de uitgebreide Moto G6 review. Over dit toestel waren we goed te spreken. De Moto G6 Plus moet volgens Motorola net dat stukje beter en sneller zijn. Anderzijds is het toestel ook een stuk groter. We nemen het toestel onder de loep in de Moto G6 Plus review.

Moto G6 Plus review

Eind juni publiceerden we op DroidApp onze uitgebreide Moto G6 review. De smartphone wist een hoge score neer te zetten. In deze review bespreken we de Moto G6 Plus. Veel functies komen overeen met elkaar. Om je dubbel leesvoer te besparen, gaan we hier specifieker in op de dingen die anders zijn dan bij de Moto G6 Plus. Daarom zullen we in dit artikel soms terugverwijzen naar de review van de Moto G6 waar je meer kunt vinden over specifieke dingen.

Moto G6 Plus review

Verkooppakket

Net als de Moto G6 wordt de G6 Plus geleverd in een groene doos. Het pakket is hetzelfde van de buitenkant en ook wat er meegeleverd wordt is hetzelfde. Dit betekent dat je gratis een siliconen cover krijgt ter bescherming van de achter- en zijkant van de telefoon. Daarbij is er ook een USB-C kabel, adapter en het nodige papierwerk. Een headset moet gemist worden. Omdat er een 3,5 millimeter aansluiting aanwezig is, kun je gewoon een eigen hoofdtelefoon gebruiken.

Moto G6 Plus homescreen

Design en interface

Wat direct opvalt als we de Moto G6 Plus vastpakken, is dat het toestel erg groot is. Hoewel dit vooral wennen is, begrijp ik het, als het toestel gewoon simpelweg te groot is. De smartphone meet 160,0 x 75,5 x 8 millimeter. Dit is ietsje langer en breder dan de Galaxy S9+ en komt meer in de buurt van de grootte van de Galaxy Note 8 en Nokia 7 Plus.

De Moto G6 Plus heeft een 5,9 inch display en zelfs een Full-HD+ resolutie, met een beeldverhouding van 18:9. Het scherm is ook op zonnige dagen prima af te lezen, hij kan ook een stuk feller dan de G6, die ook al op zonnige dagen goed af te lezen is. In de avonduren zien we dat de laagste helderheid iets minder fel is dan die bij de Moto G6. Het had van ons nog een klein tikkie minder fel gemogen. De behuizing is vervaardigd uit glas. Ondanks dat dit erg gevoelig is voor vingerafdrukken, ligt het toestel goed in de (grote) hand.

Moto G6 Plus achterkant

Van verschillende kanten

Aan de voorkant is de telefoon uitgerust met een 8 megapixel front-camera met flitser, vermoedelijk dezelfde sensor als de Moto G6. Er is geen LED-notificatie, maar wel het soort Always On Display, zoals we dat zagen bij de Moto G6. Even zwaaien boven het scherm, en het scherm licht op. Zo zie je direct de icoontjes van apps en toepassingen die een melding voor je klaar hebben staan. Onder het scherm zit de vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner is snel, reageert goed en je kunt meerdere vingers registreren. Voor het ontgrendelen van de telefoon kan ook gebruik gemaakt worden van gezichtsherkenning. Ook gezichtsontgrendeling, wat vrij uniek is in deze prijsklasse, werkt goed op de Moto G6 Plus.

Moto G6 Plus vingerafdrukscanner

Een ander groot voordeel van de Moto G6 Plus is dat er ondersteuning is voor dual-sim. Daar bovenop kan nog een Micro-SD geheugenkaart geplaatst worden. Je kunt dus twee simkaarten plaatsen, samen met een geheugenkaart. Rechts van het toestel is de volumetoets te vinden, samen met de power-button. Onderop zien we de USB Type-C aansluiting en de 3,5 millimeter aansluiting.

Motorola heeft de G6 Plus aan de achterzijde voorzien van een 12 megapixel + 5 megapixel dual-camera met een vast brandpunt van f/1.7-f/2.2. Dit is iets beter dan de Moto G6 die een lichtgevoeligheid heeft van f/1.8-f/2.2. De tweede camera is bedoeld voor het vastleggen van diepte. Daarbij is er een LED-flitser aanwezig en zien we het Batwing logo van Motorola aan de achterkant terugkomen.

Moto G6 Plus volume

Interface

De interface is gelijk aan die van zijn kleinere broer. Dit betekent een Stock Android-ervaring met echt nuttige extra’s die Motorola heeft toegevoegd. Met Moto Actions krijg je bijvoorbeeld toegang tot handige functies. Je kunt schudden met het toestel om de zaklamp te starten, ideaal tijdens de jacht naar muggen midden in de nacht. Ook kun je met je pols draaien om de camera te starten en de telefoon met zijn buik op tafel leggen om het toestel op ‘niet storen’ te zetten. Ik vind zelf deze functies echt iets toevoegen. Dat kan weer een voordeel zijn tegenover Android One, waar fabrikanten doorgaans niet dit soort functies aan toe kunnen voegen.

Moto G6 Plus menu

Het menu kan geopend worden door op het startscherm van beneden naar boven te vegen. Daarbij kun je het homescreen vullen van widgets en snelkoppelingen. Een andere optie in Moto Actions is om de navigatietoetsen onderin beeld te verbergen en met slimme veegbewegingen terug te gaan, het multitask-venster te openen en naar ‘home’ te gaan.

Moto G6 Plus test

Motorola maakt dus geen gebruik van Android One. Toch heeft de fabrikant eerder tegenover DroidApp meer duidelijk gemaakt over het updatebeleid. Voor de Moto G6 Plus betekent dit het volgende; het toestel zal één Android OS-update krijgen. Dit is dan de update naar Android P. Daarbij zal de smartphone drie jaar lang bijgehouden worden met security-patches. Iedere 60-90 dagen zal er een beveiligingsupdate verschijnen voor de Moto G6 Plus. Een nette belofte voor deze prijs.

Communicatie: bellen, internetten en netwerken

Qua communicatiemogelijkheden is ook de Moto G6 Plus uitstekend uitgerust. De belkwaliteit tijdens het bellen is van hoge kwaliteit. De verbinding is duidelijk en de ander is goed te verstaan. Ook het gespreksvolume kan hard genoeg zonder dat hierbij de kwaliteit verloren gaat. Het versturen van berichten kan met de standaard Android Berichten app. Ook is natuurlijk het Gboard toetsenbord aanwezig.

Moto G6 Plus internet

Zoals je mag verwachten is voor het internetten de Chrome browser van Google op het toestel te vinden. Er is niet alleen ondersteuning voor 4G, maar natuurlijk ook voor 2G en 3G. De smartphone is, zeker voor zijn prijs, rijk uitgerust met mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. Naast WiFi 2.4 GHz support, is er ook 5 GHz WiFi-ondersteuning. Bluetooth 5.0, GPS en ook NFC.

Multimedia: muziek en film

De speaker van de Moto G6 was al van erg goede kwaliteit. Volle klanken, de mogelijkheid om het volume hard te zetten en een rijke bass. Dit is ook het geval bij de Moto G6 Plus en op het gebied van geluidskwaliteit doet de Moto G6 Plus niet onder voor de high-end smartphones. Daarbij is de telefoon voorzien van een FM-radio, een functie die steeds meer uit lijkt te sterven. De beeldkwaliteit is van hoge kwaliteit, kleuren komen goed tot hun recht en ook de maximale helderheid is in orde.

Moto G6 Plus dual-camera

Camera: foto’s en video’s

Aan de achterzijde van de Motorola Moto G6 Plus is een 12MP+5MP dual-camera te vinden. De camera-app zelf is voorzien van uitgebreide mogelijkheden. Deze functies komen overeen met die we bij de Moto G6 tegenkwamen. Je kunt een uitsnede maken van een onderwerp in een camera, tekst scannen, een specifieke kleur uitlichten en gezichtsfilters gebruiken.

Moto G6 Plus camera-app

De fotokwaliteit van de Moto G6 Plus is ruim voldoende. Overdag weet de telefoon scherpe, kleurrijke beelden af te leveren. De fotokwaliteit van de Moto G6 Plus overtreft onze verwachtingen in positieve zin. Dit wist Motorola ook al bij ons te bereiken met de camera van de Moto G6.

In donkerdere omgevingen heeft de Motorola het moeilijker. De beelden kunnen dan sneller bewogen zijn en ook neemt vanzelfsprekend de hoeveelheid ruis toe. Dit is iets wat we vaker tegenkomen bij de minder dure smartphones. Wil je alle tientallen foto’s bekijken die we met het toestel gemaakt hebben, bekijk dan het fotoalbum op Flickr.

Moto G6 Plus camera

Moto G6 Plus fotokwaliteit

Front-camera

De front-camera aan de voorzijde telt 8 megapixel. De kwaliteit hiervan is prima te noemen. Beelden zijn scherp, hebben voldoende kleur en zijn detailrijk. Bij het maken van een selfie kan er ook gebruik gemaakt worden van de LED-flitser die zich aan de voorzijde van de smartphone bevindt.

Moto G6 Plus camera

Videocamera

De videocamera van de Moto G6 Plus kan filmen in 4K met 30 fps. Ook kun je met de G6 Plus in Full-HD filmen met 60 frames per seconde. Vanuit de camera-app kun je live uitzenden op YouTube met de YouTube Live functie. Het is verder mogelijk een timelapse of slow-motion video te maken. De videokwaliteit is bovengemiddeld goed. Er is een goede balans tussen grotere contrastverschillen en het resultaat is een scherpe video. We hebben hieronder een video voor je klaarstaan zodat je een indruk krijgt van de filmkwaliteit.

Wel zijn we tegen een bug aangelopen. Het geluid lijkt echo-achtig blikkerig opgenomen te worden, iets wat niet hoort uiteraard. We gaan er vanuit dat dit met een update is opgelost, omdat alles erop duidt dat dit een softwarematig iets is. Toch is het jammer dat het niet direct goed is. Overigens hebben we het niet bij iedere video gemerkt. We hebben namelijk ook de Moto G6 preview gemaakt met de G6 Plus.

Prestaties: accu, snelheid en geheugen

Aan boord van de Moto G6 Plus is een snelle Qualcomm Snapdragon 630 processor. Deze octa-core processor levert een rekenkracht van 2.2 GHz. Daarbij is de Moto G6 Plus voorzien van 4GB RAM-geheugen. Stuk voor stuk nette specs voor deze prijs. In de praktijk merken we op dat deze Motorola zijn taken snel uitvoert. We merken geen vervelende haperingen en het loopt allemaal soepel.

Moto G6 Plus menu

De opslagruimte van het stijlvolle toestel bedraagt 64GB. Dit is vrij fors, waarbij je ook nog de mogelijkheid hebt dit uit te breiden met een geheugenkaart. Zoals eerder gezegd in de Moto G6 Plus review, gaat dit niet ten koste van het tweede simkaartslot. Je kunt het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 128GB.

De accuduur van de Moto G6 Plus is erg goed. Onder de glazen behuizing ligt een 3200 mAh accu die in zo’n twee uur volledig is opgeladen dankzij de TurboPower oplader. We hebben het toestel onder verschillende omstandigheden gebruikt. Bij echt intensief gebruik haal je met gemak het einde van de dag. Hieronder valt dan ook veel foto’s maken en navigeren. Gebruik je het toestel minder enthousiast, dan is twee dagen zonder veel moeite te halen. De screen-on-time ligt gemiddeld op 4,5 uur.

Beoordeling

De Moto G6 was al een erg goed toestel. De Moto G6 Plus doet hier nog een extra schep bovenop en zet de puntjes écht op de ‘i’. Echte nadelen kent de Moto G6 Plus niet. Het is een geweldig toestel met een waanzinnig goede prijs-kwaliteitverhouding. Een goede accuduur, een prima presterende camera, goede geluidskwaliteit en erg handige, fijne Moto Actions. Oprecht vraag ik mijzelf af, waarom ik nog een high-end smartphone zou kopen, als de Moto G6 Plus zo goed is.

Motorola zet met de Moto G6 Plus weliswaar een erg goede smartphone neer, dit heeft wel een kanttekening. Het toestel is erg groot, iets wat niet iedereen zal kunnen waarderen. Dat is ook gelijk voor mijzelf het enige nadeel. Geen enkele smartphone is perfect, maar de Moto G6 Plus zit er wel zeer dicht tegenaan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Moto G6 Plus
 • 9.3/10
  Design - 9.3/10
 • 9/10
  Gebruiksgemak - 9.0/10
 • 8.9/10
  Camera - 8.9/10
 • 9.3/10
  Snelheid en prestaties - 9.3/10
 • 9/10
  Uithoudingsvermogen - 9.0/10
 • 10/10
  Prijs-kwaliteitverhouding - 10.0/10
9.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • NFC
 • Geluidskwaliteit
 • Camera presteert prima
 • Dual-sim + geheugenkaart
 • Moto Actions
 • Hoesje bij verkooppakket
 • FM-radio

Minpunten

 • Fors formaat
 • Headset wordt niet meegeleverd
 • Bug in audio bij video-opname
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel