Android Berichten nu beschikbaar als web-app en met nieuwe functies

Android Berichten is de eigen applicatie voor het versturen van (SMS-) berichten op je Android-device. De applicatie is op veel toestellen te vinden. Nu kan de applicatie ook gebruikt worden via een web-app. Daarnaast licht Google een aantal extra functies uit.

Android Berichten web-app

Berichtendienst Android Berichten is uitgebreid met een web-app. Dit maakt het mogelijk om een (SMS-) bericht te versturen vanaf de computer. Via de Android-app van Messages kan een QR-code gescand worden. Hierna kunnen de berichten opgehaald worden via de web-app. Tevens is het via Messenger for Web mogelijk om stickers, emoji en bijlagen te versturen.

Android Berichten web

Google licht nog een aantal nieuwe functies uit. Het is mogelijk om op de + knop te drukken en te zoeken naar GIF’jes. Smart Reply kan in de app gebruikt worden om direct op een bericht te reageren. Overigens werkt deze functie vooralsnog alleen in de Engelse taal. In de app wordt verder een preview gegeven van een link die verstuurd wordt. Een andere handige functie is dat een verificatiecode, die door verschillende diensten via SMS wordt verstuurd, direct gekopieerd kan worden uit een notificatie.

Android Berichten verificatiecode

Android Berichten voor Web wordt vanaf nu uitgerold. De dienst is weliswaar online, de app dient wel voorzien te worden van een update die de QR-scanner brengt. Deze update wordt vanaf nu in de komende dagen en week uitgerold. Het kan dus even duren voordat de webversie voor iedereen te gebruiken is.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel