Google begint met uitrol opvolger van SMS in Messenger app

Google is gestart met de uitrol van de opvolger van het SMS-protocol. RCS moet het sturen van berichten via een mobiele provider nieuwe mogelijkheden bieden zoals uitgebreide ondersteuning voor groepsgesprekken.

RCS uitrol begonnen

In de Verenigde Staten is de provider Sprint als eerste aan de beurt als het gaat om de uitrol van RCS. RCS staat voor Rich Communications Services en biedt een hoop mogelijkheden zoals het sturen van multimedia en uitgebreide ondersteuning voor groepsgesprekken. Zo kun je bijvoorbeeld groepen een naam geven en  aan- en afmelden bij een groep, iets wat met SMS niet kan.

Google RCS

Om gebruik te kunnen maken van de dienst moet je in het bezit zijn van de Google Messenger applicatie. Ook is het noodzakelijk dat je mobiele provider de standaard ondersteunt. In Nederland en België is dit nog niet het geval, wel heeft KPN plannen voor RCS.

Wel zal Google in de komende maanden het lijstje met providers gaan uitbreiden die RCS-ondersteuning bieden. Aan de RCS-standaard hebben 58 telecomproviders en fabrikanten gewerkt.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel