Google lanceert ‘Crisis Info Hub’ voor vluchtelingen

Onder de naam Google Crisis Info Hub heeft Google een eigen platform gelanceerd voor vluchtelingen. Met Crisis Info Hub geeft het bedrijf op een mobiele website nuttige informatie weer voor deze groep mensen. Informatie is voor vluchtelingen onmisbaar en met deze site wil Google de vluchtelingen helpen.

Google Crisis Info Hub

Google heeft Crisis Info Hub uitgebracht. Deze mobiele website is lichtgewicht en is daardoor voor veel mensen gemakkelijk te bereiken. De informatie van deze tool omvat verschillende soorten informatie zoals de locaties voor registratie, onderdak en medische voorzieningen. Ook zijn er belangrijke contactgegevens en vind je wisselkantoren.

Crisis Info Hub

Google Crisis Info Hub is open-source en is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Arabisch en binnenkort ook in het Engels en Duits. Voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos is de Crisis Info Hub nu beschikbaar en komt later ook in andere landen beschikbaar. Vrijwilligers die mee willen helpen aan het vertalen van de onderwerpen, kunnen zich aanmelden bij de Google Translate Gemeenschap.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel