Huawei gaat toestellen van standaard Google Berichten-app met RCS voorzien

De Huawei smartphones die de komende tijd uitgebracht worden, zullen voorzien worden van de standaard Google Berichten app. Bijzonder aan de app is dat er ondersteuning is voor RCS, een technologie die SMS een extra dimensie geeft.

Huawei installeert Google Berichten app

Huawei en Google hebben een nieuwe deal gesloten omtrent het gebruik van Google’s berichten-app. De app Google Berichten zal in de komende maanden op Huawei-smartphones geïnstalleerd worden en hiermee de eigen sms-app vervangen.

RCS

Anderhalf jaar geleden begon de Amerikaanse provider Sprint met de ondersteuning van RCS. De Google Berichten app, inmiddels Android Berichten app, is ook geschikt voor het gebruik van RCS. Zonder dat een SMS verandert in een MMS kan middels Rich Communications Services een groepsgesprek gestart worden of multimedia verstuurd worden. Tevens kan bijvoorbeeld bekeken worden of iemand op dat moment ‘aan het typen’ is.

Providers omschrijven RCS als een alternatief voor bijvoorbeeld WhatsApp. Tevens kan het een beetje te vergelijken zijn met iMessage van Apple. Overigens is de app van Google ook via de Play Store te installeren, via onderstaande button.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel