Huawei P10 (Plus): Android 8.0 Oreo beta nu ook in Nederland beschikbaar

Huawei heeft de nieuwe Android 8.0 Oreo beta ook uitgebracht in Nederland. Hierdoor kunnen bezitters van de Huawei P10 en Huawei P10 Plus alvast de nieuwe functies uit Android 8.0 Oreo gebruiken. De update brengt niet alleen nieuwe functies, maar ook een reeks verbeteringen.

Oreo beta voor Huawei P10 (Plus)

Voor de bezitters van de Huawei P10 en P10 Plus is er goed nieuws te melden. Gebruikers van het toestel kunnen vanaf vanochtend een melding verwachten die aangeeft dat zij zich aan kunnen melden voor de beta-versie van Android 8.0 Oreo. De update werd vorige week al in onder meer Roemenië uitgerold en ook op de Huawei P10 (Plus) op onze redactie is de melding verschenen. De update wordt nu in meer Europese landen verspreid en getest.

Huawei P10 Oreo Beta

Verbeteringen en nieuwe functies

Android 8.0 Oreo brengt een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Je kunt gebruik maken van picture-in-picture, de app shortcuts die verschijnen en nog veel meer. Tevens is de update voorzien van verbeteringen in de snelheid en stabiliteit. Dankzij het zogenoemde ‘PrivateSpace’ is ook de beveiliging en privacy beter gewaarborgd. Ook zijn er wijzigingen doorgevoerd in de interface, die we terug zien in het zogenoemde ‘floating navigation dock’ en het menu met instellingen.

Een andere nieuwe feature is de prullenbak in je galerij-app. Deze kan vanaf nu na dertig dagen automatisch gewist worden. Dankzij de prullenbak kun je ook per ongeluk verwijderde bestanden terugzetten. De Phone Manager toepassing is ook verbeterd en kan bijvoorbeeld overbodige bestanden gemakkelijker voor je wissen.

De update

Zoals gezegd gaat het om een beta-versie waarvoor je je vrijwillig kunt aanmelden. Het is dus niet verplicht en eventueel zouden er nog bugs in kunnen zitten. Je dient je daarvoor eerst hier aan te melden. Je krijgt daarna een melding voor de beta-test. Hier kun je aangeven dat je je wilt aanmelden voor Android 8.0 Oreo beta. De testperiode loopt tot en met 28 februari 2018, waarbij de feedback gebruikt wordt om de definitieve versie te verbeteren en te optimaliseren. We verwachten dat daarna de definitieve Oreo update voor de Huawei P10-serie beschikbaar zal komen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel