Manu Kangaroo Stand review: slimme krantenbak vol opbergruimte en oplaadmogelijkheden

Een moderne krantenbak, zo kunnen we de Manu Kangaroo Stand het beste beschrijven, hoewel krantenbak dan misschien weer afbreuk doet aan het design. Niet alleen berg je handig je papierwerk, folders en kranten op, je kunt ook je apparaten zoals tablet of smartphone opbergen én opladen. We testen de Manu Kangaroo Stand in deze review.

Manu Kangaroo Stand review

Manu is een Nederlandse fabrikant van nuttige accessoires voor je (mobiele) apparatuur die gelijk ook een plekje verdienen in de huiskamer. Volgens de makers wordt er met de producten een focus gelegd op design en details. De Manu Kangaroo Stand is hier een voorbeeld van. Wij ontvingen de stijlvolle Stand enige tijd geleden en kreeg direct een mooi plaatsje in het huis. We testen hem in deze Manu Kangaroo Stand review.

Manu Kangaroo Stand review

Verkooppakket

De Manu Kangaroo Stand wordt geleverd in een grote doos. Handig, want het apparaat is door de fabrikant zelf al in elkaar gezet, dus geen stappenplan voor het monteren doorlopen. Je zet hem neer en klaar ben je. Wel moet je nog even de kabels aansluiten op de juiste aansluitingen. Hiervoor levert Manu een beknopte gebruiksaanwijzing mee. De naam ‘Kangaroo’ verwijst naar de soort van buidel die aan de voorkant van de Manu is te zien.

Design

Misschien herken je het wel; de hoeveelheid laders liggen verspreid door het huis. Een lader naast het bed, een rondslingerende adapter op de eettafel en een verdwaalde kabel in de keuken. Met de Manu Kangaroo Stand moet het allemaal wat meer georganiseerd worden.

De Kangaroo Stand van Manu is vervaardigd uit een dubbele laag van geweven katoen, neoprene en heeft een nette, gevlochten stroomkabel. De constructie is van staal zodat deze stevig op de vloer staat. Aan de onderkant zitten dopjes die ervoor zorgen dat het niet krast over de vloer. Wij hebben de kleur ‘Grey’, maar je kunt ook kiezen uit blauw, rood en groen.

Aan de voorzijde zijn twee grote vakken te vinden, waarbij ook grote elastieken zijn te vinden voor bijvoorbeeld een afstandsbediening. Duidelijk wordt dat Manu echt nagedacht heeft over een efficiënt product. Het grote vak kan niet alleen gebruikt worden voor kranten en tijdschriften, maar ook om je laptop in op te bergen. Ideaal. De standaard voelt degelijk en stevig aan. Met een kat in huis hier, valt op dat hij geen overdreven aantrekker is van stof.

Achterop heeft de Manu Kangaroo Stand nog een aantal kleinere vakken. Ook weer ideaal om de afstandsbediening in te schuiven, want er zijn vier kleinere vakken in totaal. Daaronder bevindt zich aan de achterzijde nog een wat groter vak.

Manu Kangaroo Stand vakken

Aansluitingen

Het USB laadstation welke meegeleverd wordt met de Manu Kangaroo Stand heeft vijf USB-aansluitingen die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Uiteraard dient hiervoor wel de stekker in het stopcontact te zitten. Voor mij persoonlijk vind ik het snoer te kort. Omdat ik aan de andere kant van de bank de stopcontacten heb zitten en de stekkerdoos ook te kort is.

Het USB laadstation is overigens niet van Manu zelf. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van de Smart Desk Charger (CSL-5U) van Orico. Deze weet een output te leveren van 5V-2.4A per poort en een maximale output van 5V-8.0A 40 watt. Er is geen ondersteuning voor Quick Charge. Dat is toch wel jammer van de Kangaroo Stand. De charger heeft ondersteuning voor maximaal vijf apparaten die via USB gevoed worden. Een geïntegreerde chip bepaalt zelf welke hoeveelheid stroom je apparaat nodig heeft.

Manu Kangaroo Stand USB

Beoordeling

De Manu Kangaroo Stand is een erg stijlvol en degelijk product. Daarbij mag deze ‘moderne krantenbak’ wat ons betreft zeker gewoon een plaats in de huiskamer. Jammer vinden we dat het snoer voor mij persoonlijk wat aan de korte kant is.

Vakjes zijn er zowel aan de voor- en achterkant in verschillende groottes, zodat je kleinere spullen niet in een groot vak hoeft te doen en dus kwijtraakt. Of je nou de folders, tijdschriften, de krant, je laptop of afstandsbedieningen wilt opbergen; de Manu Kangaroo Stand is weliswaar niet goedkoop, je zult er wel lang plezier van hebben. De Kangaroo Stand kkanost €169,00 euro en kan besteld worden via de eigen website van Manu.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel