De vergeten telefoon: LG KF600 (Venus)

De LG KF600 was een bijzondere telefoon. Anders dan traditionele toestellen uit die tijd, was het toestel niet van fysieke toetsen voorzien, maar van een touchscreen met toetsen die zich aan konden passen aan de situatie. Een hip ding met het InteractPad. In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ bespreken we de LG KF600.

LG KF600

In 2008, ruim tien jaar geleden, kwam LG met de LG KF600. Het toestel werd ook wel de LG KF600 Venus genoemd, en was de opvolger van de LG KG800 Chocolate. Het was een hip toestel met een 2,0 inch display met een resolutie van 320 x 240 pixels. Daarbij had het toestel een 3.2 megapixel camera en was er daarbij een LED-flitser aanwezig. Er was Bluetooth, zo’n 25 MB aan geheugen en ondersteuning voor een geheugenkaart. Daarbij werd de LG KF600 voorzien van een 800 mAh accu en was het toestel uitschuifbaar. Er was helaas geen UMTS-ondersteuning.

LG KF600

Leuk al die vrij standaard dingen, maar het meest bijzondere was het touchscreen onder het hoofdscherm. In plaats van fysieke toetsen, was de LG KF600 voorzien van een extra touchscreen waarmee je kon navigeren. Echter was het meest bijzondere, dat de toetsen zich konden aanpassen aan dat moment. Zo kon je bij de MP3-speler toetsen vinden voor het bedienen van de muziekspeler, en bij de foto’s kon je snel in- en uitzoomen. In de browser werd het mogelijk om met het zogenoemde InteractPad te scrollen, zowel horizontaal als verticaal.

LG wist met de KF600 zelfs een iF Product Design Award in de wacht te slepen. De telefoon kwam ook in Nederland op de markt. Voor de telefoon van de Koreaanse fabrikant begon de adviesprijs bij ongeveer 350 euro.

LG KF600 samengevat in 5 punten:

  • Interactief touchpad (InteractPad)
  • Opvolger van de LG Chocolate
  • 2,0 inch display
  • 3.2 megapixel camera
  • Stijlvol design
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel