Google Fit compleet vernieuwd: een persoonlijke assistent voor je gezondheid

Google Fit is de eigen gezondheids-app van Google. De applicatie is nu in een compleet nieuw jasje gestoken en voorzien van nieuwe features. De Google Fit app moet nu nog persoonlijker zijn en je helpen met een dagelijks gezond leefpatroon.

Google Fit in het nieuw

De app van Google Fit is compleet vernieuwd. Er wordt nog altijd veel aandacht besteed aan het gezond en actief blijven en Google speelt daar met het vernieuwde Google Fit goed op in. Het bedrijf heeft hiervoor samengewerkt met American Hearth Association (AHA) en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit is voornamelijk bedoeld om de wetenschap achter lichamelijke activiteiten te begrijpen en gebruikers hiermee verder te helpen, en de gezondheid te verbeteren.

De nieuwe versie van Google Fit is daarbij gebaseerd op twee eenvoudige, slimme activiteitsdoelen, zo laat Google weten. Hierbij worden deze doelen gekozen op basis van de doelen van AHA en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Google Fit

Move Minutes

Minder zitten, meer bewegen; dat is belangrijk voor een goede gezondheid. In de nieuwe versie van Google Fit zie je direct hoeveel minuten je hebt verdiend met ‘Move Minutes’. Je kunt minuten verdienen door te bewegen. Zo loont het dus extra om de trap te pakken in plaats van de lift te nemen. Ook andere beweeg-activiteiten zoals fietsen, lopen en dergelijke hebben uiteraard een positieve invloed op je Move Minutes.

Heart Points

In de Google Fit app krijg je ook Heart Points te zien. Dit zijn punten die je verdiend als je activiteiten uitvoert, waarbij je hart het bloed sneller laat circuleren door je lichaam. Volgens de AHA zorgt vijfmaal per week, 30 minuten per dag, een stevige wandeling maken al voor een aantoonbaar minder risico op hartaandoeningen. Tevens verbetert het je slaap en vergroot het je algehele mentale welzijn. Heart Points verdien je dus met meer intensievere bewegingen. Het aantal punten wordt verdubbeld als je bijvoorbeeld gaat hardlopen of kickboksen.

Google Fit heart points minutes

Google Fit meet de activiteiten automatisch met de sensoren in je smartphone of in je Wear OS smartwatch. Tevens kan de applicatie overweg met de data van apps als Runkeeper, Strava, Endomondo en MyFitnessPal. Je krijgt daarbij tips over hoe je je doelen eventueel kunt aanpassen, aan de hand van de activiteiten die je doet. Ook vind je in de Google Fit app een dagboek met daarin de activiteiten, prestaties en de voortgang.

Update

De update voor Google Fit wordt vanaf nu uitgerold. Het kan enige dagen duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. Wanneer deze beschikbaar is, kun je die direct downloaden uit de Google Play Store.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel