‘Google Coach wordt nieuwe gezondheids- en fitness-assistent voor jou’

Google werkt achter de schermen aan een nieuwe dienst die mensen wil helpen met het gezonder leven en met fitness-activiteiten. De dienst gaat mogelijk Google Coach heten. Er is nu informatie bekend over de nieuwe dienst.

Google Coach gaat je helpen

Volgens nieuwe berichtgeving is Google bezig met een nieuwe dienst genaamd Google Coach. Het moet een nieuw product zijn om gebruikers te helpen met gezond en bewegen. Coach zal daarbij ook suggesties geven voor oefeningen.

De oefeningen waarover we het net hadden, zullen betrekking hebben op workouts. Daarbij kan het alternatieve opdrachten geven als je een oefening hebt gemist. Ook moeten meldingen getoond worden die je van de voortgang op de hoogte houden. De informatie over de nieuwe dienst komt van een bron die anoniem wil blijven.

Google Coach moet naast het helpen van fitnessactiviteiten, ook opties bieden voor het invoeren van wat je eet. Het kan voedingsmiddelen aanbevelen en bijvoorbeeld een kookadvies geven op basis van je locatie en patronen. De dienst moet slim zijn, door het gebruik van AI.

Google Fit 1.57

Volgens de bron moet de app je ook helpen met het geven van een herinnering als het tijd is voor je medicijnen. Tevens kan het een melding geven als je meer water moet drinken of meer stappen moet zetten.

De dienst zal vooral bedoeld zijn voor Wear OS, voorheen Android Wear. Maar het wordt wel mogelijk om enkele zaken ook via de smartphone te regelen. Later zou Google de dienst willen uitrollen naar Android TV, Google Home en andere apparaten.

Google heeft al een soort van vergelijkbare gezondheids-app, Google Fit. Het is niet bekend wat Google met dit platform van plan is, of dat het de diensten samen gaat voegen. Het gaat nu nog om berichten, maar het is niet bekend wanneer Google de dienst officieel aankondigt. In die tussenperiode kan het zomaar zijn dat de plannen nog flink worden aangepast.

De stappen van Google zijn logisch te noemen. Andere fabrikanten zetten zich er veel voller op in. Denk aan Fitbit, Apple met de Watch en natuurlijk Samsung met bijvoorbeeld de Samsung Gear Sport.

Leestip: De 8 beste hardloop-apps voor Android

Lees ook

Reageer op dit artikel