Samsung Galaxy Watch aangekondigd: alles voor je gezondheid in persoonlijke stijl

Samsung heeft haar smartwatch-lijn verder uitgebreid. De fabrikant heeft zojuist de Samsung Galaxy Watch gepresenteerd. Vanmiddag werd ook al de Galaxy Note 9 aangekondigd. De Galaxy Watch is een smartwatch welke je helemaal naar je eigen wens kunt personaliseren.

Samsung Galaxy Watch

We kennen verschillende soorten wearables van Samsung; zo zagen we eerder de Gear-serie en natuurlijk de Samsung Gear Sport die we in de review hebben behandeld. Zojuist is de Samsung Galaxy Watch gepresenteerd aan het publiek. Dit is een smartwatch die je naar je eigen wens kunt aanpassen zodat ‘ie in jouw stijl is. Daarbij zijn natuurlijk ook weer de gezondheidstools te vinden.

Samsung voorziet de smartwatch van slaap- en stressmanagement tools en heb je zo de controle over je eigen gezondheid. Wanneer je stressniveau te hoog is, worden passende ademhalingsoefeningen voorgesteld. De slaap-tool kan je slaapgewoontes meten en aanpassen, zodat je weer fris de dag door kunt komen. Ook voor de fitnessliefhebber is er genoeg nieuws te beleven. Er zijn 21 nieuwe oefeningen die je uit kunt voeren. Hierdoor staat het totaal op 39 workouts.

Samsung Galaxy Watch

De Samsung Galaxy Watch is ook voorzien van Bixby Vision. Je kunt een foto maken met je smartphone van je maaltijd en de voedingswaarde wordt direct geüpload naar Samsung Health. De smartwatch helpt je ook met je voeding, mocht je dit willen. Tevens belooft Samsung een batterijduur die is verlengd naar 80 uur. Eens in de paar dagen opladen zou voldoende moeten zijn.

De nieuwe wearable van Samsung komt beschikbaar in de afmetingen 46 mm en 42 mm. Hierbij kun je kiezen uit de kleuren Silver, Midnight Black en Rose Gold. Je kunt de horlogebandjes van het merk Braloba gebruiken om het horloge verder te personaliseren. Tevens kun je natuurlijk ook weer kiezen uit de vele wijzerplaten, omdat de Samsung Galaxy Watch is voorzien van Tizen OS. Ook zijn er verschillende apps beschikbaar, zoals die van Nu.nl, 9292 en Buienradar. De herkenbare ring is draaibaar en kun je opties kiezen. Je kunt ook het touchscreen gebruiken uiteraard.

Een andere unieke feature van de Galaxy Watch is dat je Spotify Offline kunt gebruiken. Met deze optie kun je muziek op je smartwatch downloaden en deze vervolgens luisteren via een Bluetooth speaker of koptelefoon. Gezien er 4GB opslagruimte is, kun je honderden nummers offline opslaan op je smartwatch. Ideaal tijdens het sporten!

Specificaties

Hieronder vind je de specificaties van de twee Galaxy Watch-modellen op een rijtje. Daarbij is de smartwatch voorzien van een accelerometer, gyroscoop, barometer, HRM en Ambient Light. Ze zijn waterdicht dankzij de IP68-certificering. Je kunt de Galaxy Watch gebruiken met Android 5.0 Lollipop en hoger. Ook worden de Apple iPhone 5 en hoger en iOS 9.0 en hoger ondersteund.

Samsung Galaxy Watch specificaties

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Watch komt op 7 september 2018 naar Nederland, maar vanwege de populariteit kan dit ook eind september zijn, zo is in september bekend geworden. Voor de 42 mm, die verkrijgbaar is in Midnight Black en Rose Gold, betaal je 309 euro. De 46 mm is alleen in Silver te koop en kost 329 euro. Het lijkt met de naam Galaxy Watch erop, dat er afscheid genomen wordt van de naam ‘Gear’. Vanmiddag werd ook de Samsung Galaxy Note 9 aangekondigd.

Je kunt de watch kopen bij Bol.com, Coolblue en Samsung.

Lees ook

Reageer op dit artikel