‘Volgende smartwatch van Samsung draait op Android Wear/Wear OS’

Samsung werkt opnieuw aan een nieuwe smartwatch. Nee, dit keer niet een met Tizen, maar met Android Wear. Dit is een opvallende stap van het Koreaanse bedrijf. Stapt Samsung helemaal af van de Tizen smartwatch, of komt dit ernaast beschikbaar?

Samsung Gear met Android Wear

Samsung zou volgens de huidige geruchten al bezig zijn met de Gear S4, een horloge welke uitgebracht zal worden in twee maten. De smartwatch kan mogelijk ook de namen Galaxy Watch of Galaxy Fit meekrijgen; zo bleek eerder. Uit nieuwe rapporten van een bron die doorgaans het bij het juiste eind heeft, zou Samsung nu werken aan een smartwatch met Android Wear, ofwel Wear OS.

In 2014 bracht Samsung al eens de Gear Live uit met Android Wear, maar daarna hield het vast aan het eigen Tizen. De Galaxy Gear was eerder ook gebaseerd op Android Wear, maar met een firmware-update werd dit vervangen door Tizen. Het is op dit moment niet duidelijk of Samsung met deze nieuwe stap afstapt van Tizen smartwatches, of dat het twee verschillende OS gaat gebruiken voor horloges.

Samsung zou voor de nieuwe Wear OS smartwatch samenwerken met Google, zo meldt de bron. Samsung heeft eerder voor de Nexus S, Galaxy Nexus en Nexus 10 samengewerkt met Google. Of op deze manier weer samengewerkt wordt is niet bekend. Inmiddels heeft ook Evan Blass de berichten bevestigd dat Samsung werkt aan wearables met Wear OS.

Lees ook

Reageer op dit artikel