Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro aangekondigd in Londen: alles wat je moet weten

Huawei heeft zojuist in het Britse Londen de nieuwe Huawei Mate 20 Pro en Huawei Mate 20 aangekondigd. De high-end smartphone is voorzien van een hoop nieuwe features, waaronder een aantal die we nog niet eerder zagen bij een smartphone. Denk bijvoorbeeld aan de Nano Memory Card. We hebben alle details voor je op een rij gezet.

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro aangekondigd

Zojuist heeft Huawei in Londen de Huawei Mate 20 Pro aangekondigd, waar DroidApp bij aanwezig mocht zijn. De smartphonefabrikant heeft haar nieuwste high-end smartphone voorzien van flink wat opties en interessante features. Eerder verscheen de Huawei Mate 20 Lite al, die enige tijd geleden ook in de Nederlandse winkels aankwam. We hebben de details van de opvolger van de Huawei Mate 20 Pro op een rijtje gezet.

Huawei Mate 20

De Huawei Mate 20 heeft een 6,53 inch Full-HD+ display met druppel-notch, de Huawei Mate 20 Pro heeft een iets kleiner, 6,39 inch OLED-display met een QHD+-resolutie en bredere notch. Daarbij heeft Huawei het toestel uitgerust met een krachtige Kirin 980 processor, die ook gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Daarbij brengt Huawei de Pro uit met 6GB RAM en is er 128GB opslagruimte, de ‘standaard’ versie verschijnt met 4GB RAM en 128GB opslagruimte. Mocht je hier niet genoeg aan hebben, dan kun je dit uitbreiden met een Nano Memory Card. Dit is een nieuw type geheugenkaart, waar we later op terug komen.

Huawei Mate 20 pro voorkant

De Huawei Mate 20 Pro heeft een IP68-certificering en is daarmee stof- en waterdicht, de Huawei Mate 20 is spatwaterdicht en heeft een IP53-certificering. De smartphone heeft aan de voorzijde een 24 megapixel front-camera en een 3D-scanner voor de gezichtsherkenning. Ben je iemand die liever een smartphone ontgrendelt met een vingerafdruk; geen probleem. Anders dan je misschien gewend bent, is de vingerafdrukscanner in het scherm geïntegreerd. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk werkt.

Triple-camera

Een van de eye catchers van de Huawei Mate 20 Pro is natuurlijk de triple-camera die aan de achterkant van de smartphone is te vinden. Deze is in vierkante opstelling geplaatst. Er is een 40 megapixel camera (f/1.8) die zorgt voor de ‘standaard’ foto’s. De 20 megapixel camera (f/2.2) zorgt voor groothoek-foto’s, want dit is een wide-angle lens. Tot slot is er een 8 megapixel sensor met telephoto-stand en dus onderwerpen dichterbij kan halen zonder kwaliteitsverlies (f/2.4). Filmen kan uiteraard in 4K-resolutie en ook een slow-motion optie is aanwezig.

Huawei Mate 20 pro achterkant

De Huawei Mate 20 heeft ook een triple-camera. Deze bevindt zich eveneens in een vierkante opstelling aan de achterkant van de telefoon. Bij de Mate 20 is dit een 12 megapixel Wide-angle camera, 16 megapixel ultra-wide camera en 8 megapixel telelens. Deze hebben een lichtgevoeligheid tussen de f/1.8 en f/2.4. Aan de voorzijde pronkt een 24 megapixel front-camera.

De camera is in staat om macro-foto’s te schieten in haarscherpe kwaliteit, zo belooft Huawei. Hierbij kan tot 2,5 centimeter afstand het onderwerp scherp in beeld gebracht worden. Ook de Mate 20 Pro heeft een 24 megapixel front-camera, welke gebruik maakt van 3D-diepte technologie.

Huawei Mate 20 pro

Andere apparaten opladen met jouw Mate 20 Pro

Een lange accuduur, we willen het allemaal maar fabrikanten weten er nog niet echt goed in te slagen. Huawei wil dat met de Huawei Mate 20 Pro toch anders aanpakken. De smartphone heeft een 4200 mAh accu met ondersteuning voor snel opladen. Hiervoor kan een oplader gebruikt worden die een kracht heeft van 40W. Het moet mogelijk zijn om in 30 minuten de accu met 70 procent op te laden.

Eventueel kun je het toestel ook draadloos opladen en daar zit direct nog een key-feature bij de Mate 20 Pro. Je kunt niet alleen zelf het toestel draadloos opladen, ook andere producten kun je met de Mate 20 Pro draadloos opladen. Dit is vooral bedoeld voor de draadloze freebuds die je direct kunt opladen door ze op het toestel te leggen.

De Huawei Mate 20 biedt deze optie niet. De accucapaciteit van dat toestel ligt op 4000 mAh. Je kunt die smartphone weliswaar snel opladen, draadloos opladen is niet mogelijk en ook ligt de snelheid van het snelladen wat lager.

Huawei Mate 20 pro camera

Nano Memory Card

We beschreven de Nano Memory Card al kort. Het is een alternatief voor de MicroSD-kaart die al jarenlang meegaat. Volgens Huawei is de nieuwe versie van de geheugenkaart. Het is even snel als een MicroSD-geheugenkaart, maar is een stuk kleiner. Deze past in een nano-simslot en heeft een maximale grootte van 256GB. Een aandachtspunt is dat Huawei alleen zelf deze geheugenkaart aanbiedt. Voor zover bekend is het niet mogelijk om een NMC geheugenkaart van een andere fabrikant te gebruiken, mochten die uitgebracht worden.

Verkrijgbaarheid

Zowel de Huawei Mate 20 als de Mate 20 Pro komen naar Nederland. Vanaf 17 oktober start de pre-order. Wie de Mate 20 Pro voor 1 november aanschaft, krijgt daarbij een gratis Huawei Watch GT smartwatch en een Wireless Charger. Wanneer je de Mate 20 pre-ordert, krijg je de nieuwe smartwatch van Huawei cadeau. De twee smartphones zijn verkrijgbaar vanaf 2 november.

Voor de Huawei Mate 20 geldt een prijs van 799 euro, de Mate 20 Pro gaat over de toonbank voor 999 euro. Qua kleuren is er keuze uit Midnight Blue, Black en Twilight.

Je kunt het toestel aanschaffen bij: Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Belsimpel, Mobiel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel