Kirin 980: nieuwste processor van Huawei is nóg intelligenter

Huawei heeft haar nieuwe processor aangekondigd; de Kirin 980. Deze SoC is de opvolger van de al erg positief beoordeelde Kirin 970 die vorig jaar verscheen. De processor zullen we onder andere gaan zien in de nieuwe Huawei Mate 20.

Kirin 980

Op de IFA in Berlijn heeft Huawei de nieuwe Kirin 980 processor aangekondigd. Naar eigen zeggen luidt de fabrikant met de aankondiging een nieuw tijdperk van kunstmatige intelligentie in. De processor moet nog slimmer en intelligenter zijn dan bij de voorganger, de Kirin 970 het geval was.

Het is de eerste mobiele chipset welke 7 nanometer-architectuur gebruikt. Huawei gebruikt tevens de eerste commercieel beschikbare chipset met de Mali-G76 grafische kaart. In het persbericht geeft Huawei de volgende toevoeging:

De Kirin 980 chipset is een van de bewijzen dat Huawei sterk inzet op AI. De smartphones hebben de kracht in huis om mee te denken met gebruikers. Huawei zet daarnaast ook stappen om haar mobiele apparaten in vergaande mate te integreren met de cloud, waardoor zij nog meer data en rekenkracht tot hun beschikking hebben. Door de integratie van slimme apparaten, krachtige chipsets en de cloud in één platform, tilt Huawei de evolutie van AI naar een hoger niveau.

Om de ontwikkeling van AI verder te versnellen is samenwerking met ontwikkelaars nodig. Daarom introduceert Huawei een nieuwe versie van haar eco-systeem voor ontwikkelaars: HiAI 2.0. Dit zal het ontwikkelproces van apps die gebruikmaken van AI toegankelijk en efficiënter maken. Hierdoor zullen ontwikkelaars in staat zijn om sneller vernieuwende toepassingen van AI te introduceren.

De Kirin 980 processor is de nieuwe high-end SoC van Huawei. We zullen deze processor terug gaan zien in de Huawei Mate 20-serie die in oktober aangekondigd zal worden. Vandaag werd door de Chinese fabrikant al wel de Huawei Mate 20 Lite aangekondigd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel