Huawei toont Kirin 970: AI-computing in je smartphone

Tijdens een keynote van Huawei vandaag op de IFA heeft Richard Yu de toekomstvisie van Huawei gedeeld. Met de Kirin 970 wil Huawei artificiële intelligentie naar je smartphone brengen.

Kirin 970

De Kirin 970 moet gebruikers een betere gebruikerservaring bieden samen met krachtige specificaties. Door AI in de chip te verwerken kan Huawei gebruikers met kunstmatige intelligentie helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Door AI in een telefoon te stoppen leren de apparaten,  mensen beter begrijpen en bovendien zou de technologie een stuk privacy vriendelijker zijn dan Cloud AI.

“Kijkend naar de toekomst van de smartphone, bevinden we ons aan de vooravond van een spannend nieuw tijdperk.” – Richard Yu, CEO van Huawei Consumer Business Group.

De Kirin 970 is een chip die vanaf 16 oktober ook in de nieuwe Huawei Mate 10 geleverd zal gaan worden. In de kern is de Kirin 970 een octa-core processor met een 12-core grafische processor. Daarnaast zou de chip 50 procent efficienter zijn dan eerdere Kirin processors, waardoor een langere accuduur mogelijk is. Daarnaast is de Kirin 970 chip in staat om downloadsnelheden van 1200 Mbps (1.2Gbps) te behalen.

Kirin 970 infographic

Lees ook

Reageer op dit artikel