ES File Explorer ook uit Google Play Store gehaald

In de afgelopen dagen en weken zijn er een hoop populaire applicaties uit de Google Play Store gehaald. Daar is nu een andere belangrijke applicatie aan toegevoegd; ES File Explorer is door Google uit de downloadwinkel voor Android gehaald.

ES File Explorer verdwenen voor Android

Voor het beheren van bestanden zijn er verschillende applicaties beschikbaar voor Android. Eén daarvan is de app ES File Explorer, een populaire applicatie onder veel Android-gebruikers. Afgelopen week schreven we over de actie van Google tegen DU Global. Deze app-ontwikkelaar zou het niet zo nauw nemen met de beleidsregels voor Android-apps. Hierbij zou het onder andere op de achtergrond op advertenties blijven klikken.

ES File Explorer is nu ook door Google uit de Play Store gehaald. De reden lijkt soortgelijk te zijn. Hoewel de applicatie op naam staat van ontwikkelaar ES Global, zou ook deze ontwikkelaar deel uitmaken van DU Global. De ontwikkelaar laat niet los over waarom deze app uit de Play Store is gehaald, maar de reden doet zich al raden.

ES File Explorer 4.1

Het is niet de eerste keer dat ES File Explorer in opspraak is geraakt. Eerder verscheen al vage adware waarbij het opladen sneller zou verlopen; en verscheen er een pro-versie. De gratis versie werd echter toen van een enorme hoeveelheid reclame voorzien.

We raden je aan op zoek te gaan naar een andere app. Voor een klein bedrag heb je enorm veel plezier van Solid Explorer. Sommige telefoons hebben ook vanuit de fabriek al een file-manager meegekregen. Een ander alternatief kan Google Files zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel