Google Files is nieuwe naam voor Files Go en krijgt nieuw design

Google heeft voor Android een eigen bestandsbeheerder. De app Files Go is hernoemd naar Google Files en heeft daarbij ook het design in een nieuw jasje gestoken. 

Google Files

Misschien ken je de eigen bestandsbeheerder van Google onder de naam Files Go. De applicatie heet vanaf nu Google Files. Deze app is voorzien van een frisse nieuwe omgeving die net wat meer moderner oogt dankzij het nieuwe Material Theme. Dit resulteert in een overzichtelijke weergave. vernieuwde icoontjes en meer witruimte. Google heeft ook het vernieuwde lettertype toegepast in Google Files.

Google Files

Vanuit Google Files kun je niet alleen direct je bestanden vinden, maar ook ruimte vrijmaken op je telefoon. Het gaat hierbij om overbodige bestanden die door de verschillende geïnstalleerde apps opgeslagen worden. Bij apps kun je ook kijken welke apps veel ruimte vragen en wanneer je deze voor de laatste keer hebt gebruikt. Deze teller loopt overigens pas vanaf het moment van installatie van Google Files. Ook kun je bestanden snel met elkaar delen.

Dat de naam veranderd is van Google Files Go naar Google Files, lijkt met Android Go te maken te hebben. Deze versie van Android is speciaal voor toestellen met minder krachtige hardware. Echter wil Google de focus nu verbreden en de app verder bekend maken onder alle Android-varianten.

Google Files

Downloaden

De nieuwe versie van Google Files kun je gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Files by Google
Files by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel