Google Klok-app krijgt handige integratie voor Google Assistent Routines

Een opvallende nieuwe functie is opgedoken in de Google Klok-app. Vanaf nu kan er gebruik gemaakt worden van de Google Assistent Routines waarmee je nog meer uit de wekker-app kunt halen.

Routines in Google Klok

Gebruik je de Google Klok-app als wekker-app, dan vind je vanaf nu een nieuwe functie terug. Het gaat om Google Assistent Routines die je vanaf nu in Nederland kunt gebruiken. Dit is een opvallende nieuwe functie, omdat de routines uit de Assistent zelf nog niet beschikbaar zijn, tenzij je je telefoon in het Engels gebruikt. Dat is in de Google Klok app dus niet meer nodig.

google klok routines

Wanneer je op de Google Assistent-routine optie klikt in de Klok-app, krijg je verschillende mogelijkheden. Je wordt gewekt door het ingestelde alarmgeluid. Nadat je de wekker hebt uitgezet kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het mediavolume aan te passen, het weerbericht of nieuws te laten horen en de verkeersinformatie voor te lezen. Tevens kan de Google Assistent in de Klok-app je op de hoogte brengen van je agenda-items en herinneringen. Tot slot kan de stille modus van je telefoon uitgezet worden.

Met de Routines kun je ook instellen dat een slimme thermostaat of ander slim apparaat ingeschakeld wordt. Zo kom je vanuit je bed in een opgewarmd huis je woonkamer binnen. Handig, op een koude winterdag waarbij het ’s nachts heeft gevroren.

Klok
Klok
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel