Google Assistent: zo klinken de nieuwe Nederlandse stemmen

Google is druk bezig met nieuwe stemmen voor de Google Assistent in Nederland. Er gingen eerder al berichten rond over dat Google nieuwe stemmen zou voorbereiden. Nu krijgen we de stemmen ook daadwerkelijk al te horen.

Nieuwe stemmen in Google Assistent

Op dit moment kun je in Google Assistent van één vrouwelijke stem gebruikmaken. Er worden echter vier nieuwe stemmen voorbereid voor de assistent in Nederland. Het gaat om twee vrouwelijke stemmen en twee mannenstemmen. In verschillende andere landen kun je al van meerdere stemmen gebruikmaken, maar in ons land nog niet.

Google Assistent stemmen

Op een speciale webpagina van Google kun je de vier nieuwe stemmen alvast beluisteren. Ze spreken nu nog demo-content, maar binnenkort moeten dit dus logische zinnen worden. De eerste vrouwenstem doet erg denken aan de huidige stem, maar die zal dus iets gefinetuned is.

Bij de stem Male 1 maakt Google gebruik van Wavenet-technologie. Hierdoor moet het geheel menselijker klinken en klinken zoals mensen zelf in het dagelijks leven praten. Op dit moment is niet bekend wanneer de nieuwe stemmen beschikbaar komen in Google Assistent. Je kunt ze beluisteren op deze pagina, waarbij je door kunt scrollen naar Dutch.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel