Nederlandse Google Assistent krijgt mannen- en meer vrouwenstemmen

Google gaat de Nederlandse assistent uitbreiden met meer stemmen. Dit heeft Google Nederland in een video bevestigd. Op dit moment kun je maar één stem selecteren voor de Nederlandse taal, maar dat gaat dus veranderen.

Meer stemmen voor Google Assistent

Google Assistent is sinds afgelopen zomer beschikbaar in Nederland. In een video laat Rachid Finge van Google Nederland weten dat de mogelijkheden van de digitale assistent verder uitgebreid worden. Op dit moment kun je kiezen uit één vrouwelijke Nederlandse stem. In de Engelse taal is bijvoorbeeld ook zanger John Legend ingeschakeld om wat zinnen in te spreken.

DroidApp Google Assistent

De Nederlandse Google Assistent wordt binnenkort uitgebreid met nieuwe stemmen. Als we afgaan op de informatie uit de video zal dit één mannenstem zijn en meerdere vrouwenstemmen. Wanneer deze geïntroduceerd worden is niet bekend. Voorlopig zal ook nog geen Nederlandse BN’er hier zijn stem laten horen, maar wie weet is dat binnenkort anders. In de video doet Google een oproep naar wie het publiek graag als stem terug zou willen zien.

Leestip: de beste commando’s voor Google Assistent

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel