Google Maps voegt ‘zoeken in reviews’ toe aan app

De Android-app van Google Maps is uitgebreid met een handige nieuwe feature. Google is begonnen met het verspreiden van de zoekfunctie voor reviews en beoordelingen.

Reviews doorzoeken in Maps

In januari dook de aanwijzing op dat Google een zoekfunctie zou introduceren voor Google Maps. Zeker bij een grote hoeveelheid beoordelingen kan het doorzoeken van de recensies van toegevoegde waarde zijn. Want misschien zoek je juist wel iets specifieks over een plaats, en dan kan het flink wat tijd in beslag nemen om ze allemaal door te nemen.

Google Maps zoekfunctie reviews

Zoek je bijvoorbeeld naar een restaurant en wil je specifiek weten hoe de vis daar smaakt, of zoek je naar een vakantiepark en wil je recensies zoeken over kindvriendelijkheid, dan kan de zoekfunctie hierin uitkomst bieden. Je kunt de zoekfunctie vinden boven de recensies waarbij je een tekstveld ziet met de tekst ‘Zoeken in reviews’. Tevens kun je gebruik maken van de filters, waarbij je kunt sorteren op hoogste/laagste score of meest recent en meest nuttig.

Google Maps reviews zoeken filters

Het lijkt te gaan om een langzame uitrol van de nieuwe feature. Bij ons duikt de zoekfunctie de ene keer wel op, de andere keer niet.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel