Google Maps 9.70: snelle tijdlijn-acties en veel nieuwe functies op komst

Google Maps heeft weer een update uitgebracht voor de Android-app. Met Google Maps 9.70 worden een groot aantal nieuwe functies voorbereid en zien we nu ook al verschillende nieuwe mogelijkheden. Denk aan de screenshot-modus, zoeken naar reviews, snelkoppelingen en meer.

Google Maps 9.70

De update voor Google Maps betreft op dit moment een beta-versie. Dit betekent dat de functies binnenkort ook uitgerold worden als update via de Google Play Store. Er zijn in Google Maps 9.70 al een aantal nieuwe functies te ontdekken. Echter hebben de collega’s van Androidpolice ook nog een aantal interessante ontdekkingen gedaan.

Snelle tijdlijn-acties

In je Google Maps tijdlijn kun je precies zien waar je wanneer ergens bent geweest. Je kunt bijvoorbeeld snel nagaan of de uitnodiging voor de tandartscontrole wel écht aan de beurt is ;-). Met de update naar Google Maps 9.70 worden een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Wanneer je een locatie hebt bezocht, zie je nu bij die locatie extra snelkoppelingen bij de tijdlijn-sectie. Voorheen kreeg je alleen de mogelijkheid te zien om het desbetreffende bezoek in je tijdlijn te bekijken, nu krijg je ook direct de mogelijkheid om het bezoek uit de timeline te verwijderen.

In Google Maps kun je nu via de drie puntjes bij een locatie ook snel een plaats toevoegen aan je tijdlijn, ofwel aan ‘bezochte plaatsen’. Een datum vervolgens toevoegen is niet mogelijk.

Nieuwe functies op komst

In de code van Google Maps 9.70 zijn een groot aantal verwijzingen gevonden naar nieuwe functies. Het wordt binnenkort mogelijk om snelkoppelingen te maken naar eigen gekozen zoekopdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld snel een zoekopdracht uitvoeren naar ‘supermarkt’, ‘bouwmarkt’ of andere zoekterm die jij vaak gebruikt. Tevens wordt het mogelijk om een shortcut te plaatsen naar je routebeschrijving, om zo op een later moment bijvoorbeeld snel terug te keren.

Voedselfoto’s en reviews

Een andere aanwijzing geeft aan dat het mogelijk zal worden gemaakt om details toe toevoegen aan voedselfoto’s. Denk aan de naam van het gerecht, de prijs en of het gerecht aan te bevelen is. Tevens werkt Google aan een optie om te beoordelen met een emoji.

Een nuttige ontwikkeling is de mogelijkheid om te zoeken in reviews. Hierbij komen sorteeropties beschikbaar zoals sorteren op hoogste score, laagste score, meest nuttig en meest recent. Het is nog niet helemaal duidelijk of er daadwerkelijk ook gezocht kan worden naar zoekwoorden in reviews.

Screenshots en openbaar vervoer

Google Maps zou ook werken aan een ingebouwde tool om screenshots te maken. Het wil ook gaan werken met het laten zien van begintijden van voorstellingen en films. Ook kaartverkoop maakt deel uit van de nieuwe feature, al is onduidelijk hoe dit er uit komt te zien.

Verder zal de navigatie met openbaar vervoer verbeterd worden en eventueel bijspringen door te zeggen dat je beter een bepaalde afstand kan lopen om bij een andere halte de bus te pakken. Het geeft ook aan hoe lang de wachttijd (bij het overstappen bijvoorbeeld) bedraagt.

Hoewel de beschikbaarheid van parkeerplaatsen niet nieuw is, wordt de functie nu wel uitgebreid. Google Maps zal schattingen geven over wat de beschikbaarheid zal zijn van een parkeerplaats.

Update

Google Maps 9.70 is momenteel beschikbaar als beta-versie. De functies zullen in de toekomst ook uitgerold worden in de definitieve versie middels een update via de Play Store. Wil je nu de tijdlijn-functies al gebruiken, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel