Google Assistant spreekt Nederlands: zo klinkt de stem

Google is druk bezig met de integratie van de Nederlandse taal in Google Assistant. Langzaam maar zeker lijkt Google stappen te zetten rondom de ontwikkeling hiervan. We kunnen je nu laten horen hoe de stem van Google Assistant in het Nederlands klinkt.

Google Assistant met Nederlandse stem

Google beloofde eerder de Nederlandse versie van Google Assistant beschikbaar te stellen, maar het is nog altijd onduidelijk wanneer dit precies gaat gebeuren. Toch lijken er nu stappen gezet te zijn, en wel hele belangrijke. Een beta-tester heeft DroidApp gestuurd waarin de stem van de Nederlandse assistent van Google is te horen. Het is voor het eerst dat we echt een goed beeld krijgen van de Nederlandse stem.

Lees je dit artikel in de app en werkt de audiospeler niet? Open dan dit artikel in de desktop-weergave via de drie puntjes bovenin beeld.

De werking is nog niet zo goed als wanneer Google Assistant in het Engels gebruikt wordt, maar het begin is er. Bepaalde features, vooral ten aanzien van apps van derde partijen werken niet. Het maakt niet uit of je de vraag in het Engels of Nederlands stelt, de assistent kan het door elkaar gebruiken, zo meldt de tester aan DroidApp.

DroidApp wist eerder al exclusief screenshots te delen van de Nederlandstalige Google Assistent. Zoals gezegd is het onduidelijk wanneer de Nederlandse ondersteuning definitief beschikbaar is voor iedere Android-gebruiker.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel