Google Maps: meer Material Theme-design en laadstations beschikbaar

Google Maps heeft de Android-app voorzien van een aantal verbeteringen. Waar in de afgelopen tijd al het nieuwe Material Design (lees; Material Theme) werd toegevoegd, is nu nog meer verbeterd. Daarnaast zijn de laadstations in Nederland beschikbaar gemaakt.

Google Maps: nieuw zijmenu

In Google Maps kun je een aantal wijzigingen vinden dankzij een nieuwe server-side update. Google bracht eerder al het Material Theme-design naar de Android-applicatie, waarbij verschillende onderdelen werden aangepast. Nu is er nog meer veranderd.

Google Maps material zijmenu

De wijzigingen zijn zichtbaar in het zijmenu. Daar vind je het vernieuwde Google Font, samen met nieuwe icoontjes, die beter passen bij de nieuwe stijl. Daarnaast zien we de Berichten-optie, waarmee het lijkt alsof we binnenkort ook Nederlandse bedrijven een bericht kunnen sturen via Google Maps.

Google Maps oplaadpunten

Laadstations

In oktober werd bekend dat Google de oplaadpunten voor elektrische auto’s zou toevoegen aan Google Maps. Inmiddels zijn deze beschikbaar in Nederland, zo zien we terug in de Google Maps app. Je ziet bij de oplaadpunten hoeveel er aanwezig zijn en wat de voltage is van het laadstation.

De wijzigingen worden aan de kant van de server geactiveerd. Je kunt de nieuwe functies in de komende tijd verwachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel