Google laat je met bedrijven chatten via Google Maps

Een interessante ontwikkeling is toegevoegd aan Google Maps. Het wordt mogelijk om te chatten met bedrijven, via de Google Maps app. Op die manier kun je sneller contact leggen met bedrijven.

Chatten via Google Maps

Google Maps krijgt een chatfunctie waarmee je direct met een bedrijf contact op kunt nemen. Het bedrijf heeft de functie aangekondigd in een blogpost. Op deze manier moet het gemakkelijker gemaakt worden om vragen te stellen aan een bedrijf, zonder dat je hoeft te bellen of dergelijke. Denk aan een vraag aan een schoenenwinkel, of ze jouw maat nog hebben.

google maps chat bedrijven

In Google Maps kan de chatfunctie gebruikt worden via het overzicht met alle informatie van een voorziening. Tevens is in het zijmenu van Google Maps ook een optie ‘Berichten’ te vinden. Echter is dat nu nog niet het geval, omdat het niet direct overal beschikbaar is. Je kunt niet zomaar elk bedrijf benaderen, een bedrijf moet daar zelf eerst akkoord voor hebben gegeven. De bedrijven kunnen berichten beantwoorden via de eigen Google Mijn Bedrijf app.

Het is niet bekend wanneer de functie in Nederland opduikt. Ga jij de functie gebruiken als deze beschikbaar is?

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel