Google Maps voor Android krijgt nieuwe navigatie-instellingen met thema-keuze

Google Maps heeft voor de Android-app een update gekregen. Middels een server-side update krijgen gebruikers toegang tot nieuwe navigatie-instellingen. Hier zien we onder andere de thema-keuze terug.

Google Maps: navigatie-instellingen

Google Maps is een erg handige app, zeker als je ergens niet bekend bent. De app biedt oneindig veel mogelijkheden en Google verbetert met regelmaat de functionaliteit. Nu ook, want met een server-side update heeft het bedrijf de navigatie-instellingen onder handen genomen zodat je meer keuzes krijgt.

Google Maps navigatie instellingen

Nadat eerder de Spotify-integratie werd toegevoegd, is het nu tijd voor de nieuwe navigatie-instellingen. Deze vind je terug in Google Maps onder het kopje ‘Instellingen’. Vanaf nu is het aantal instellingen verder uitgebreid met meer opties. Onder andere onder Geluid en Stem zien we knoppen die je kunt kiezen; lager, gewoon en hoger.

Google Maps kaartweergave

Kaartweergave

Wanneer je verder naar beneden scrolt krijg je opties voor de kaartweergave. Hier kun je ervoor kiezen om het kleurenschema aan te passen naar automatisch, dagthema of nachtthema. Je hoeft dus niet meer automatisch de nachtmodus in de avonduren te gebruiken als je dit niet prettig vindt. Ook is het mogelijk de knoppen voor de afstandseenheid aan te passen.

De update wordt aan de kant van de server geactiveerd voor iedere gebruiker. Het kan even duren voordat de nieuwe functionaliteit bij iedereen beschikbaar is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel