Google Maps begint met tonen van foto’s in Verkennen-tabblad

Google test wederom nieuwe verbeteringen voor de Android-app van Google Maps. Gebruikers krijgen in het Verkennen-tabblad een nieuwe sectie te zien met foto’s. Een handige nieuwe toevoeging!

Google test foto’s in Verkennen

Sinds enige tijd kunnen we in de Google Maps gebruik maken van het nieuwe Verkennen-tabblad. Hierin vind je tal van content zoals restaurants, evenementen en lijsten die aangeraden worden. Bij verschillende gebruikers wordt nu een nieuwe sectie ontdekt, die nog niet bij iedereen beschikbaar is.

Google Maps verkennen foto's

Bij sommige gebruikers wordt in hetzelfde tabblad foto’s getoond. Deze foto’s zijn gemaakt in het gebied waarvan de kaart zichtbaar is op het scherm. De afbeeldingen die getoond worden zijn gemaakt door andere Google Maps-gebruikers, waaronder ook de Lokale Gidsen. De plaatjes zijn gesorteerd op meest recente foto’s, waarbij je ook de foto’s op de kaart kunt bekijken. Zo zie je snel waar de foto’s gemaakt zijn. Er is tevens een optie om direct zelf één of meerdere afbeeldingen te uploaden naar Google Maps.

Ik vind dit persoonlijk een erg nuttige toevoeging aan Google Maps. Het lijkt er nu op dat het nog niet voor iedereen beschikbaar is. Het is onbekend of dit op (korte) termijn wel gaat gebeuren, maar dit lijkt wel aannemelijk. Zie jij de foto’s ook in Google Maps Verkennen? Dan horen we het graag van je!

Update 22 september 2018, 06:50 uur: DroidApp-lezer Daniël stuurt ons een screenshot waarop te zien is dat de nieuwe functie ook bij hem beschikbaar is. Het lijkt erop dat Google de functie steeds verder uitrolt en inderdaad beschikbaar zal komen.

Google Maps foto's

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel