Google Maps voor Android krijgt nieuwe, frisse lagenkiezer in app

De Android-app van Google Maps; we hebben er al meerdere keren in de afgelopen tijd over geschreven. Nu is opnieuw een verbetering doorgevoerd in de interface, en die zien we terug in de lagen-kiezer in Maps.

Nieuwe lagenkiezer in Google Maps

In de Android-app van Google Maps is Google begonnen met het uitrollen van een nieuwe lagenkiezer. Eerder werd de knop voor het kiezen van een laag al verplaatst van het zijmenu naar een knop aan de bovenkant van het scherm. Nu is de vormgeving van deze knoppen verbeterd en veranderd.

google maps lagenkiezer

Linksboven zie je de oude weergave, rechts de nieuwe. Er wordt duidelijker onderscheid gemaakt tussen de verschillende opties, zoals het kaarttype (standaard, satelliet en terrein) en ook de kaartgegevens worden op een andere manier weergegeven. Bij kaartgegevens kun je denken aan de weergave van de verkeersdrukte, de fietsroute en het openbaar vervoer.

Nog niet op ieder toestel zien we de gewijzigde lagenkiezer, dus het lijkt erop dat Google dit met een server-side switch uitvoert. Dit betekent dat het even kan duren voordat de functionaliteit voor iedereen beschikbaar is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel