Google Maps laat voortaan batterijniveau zien tijdens delen van locatie

Google Maps heeft stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan de Android-app. Bij het delen van de locatie is voortaan ook de resterende accucapaciteit te zien. Het is een nuttige toevoeging voor de populaire navigatie-app van Google.

Batterijniveau bij gedeelde locatie

Het delen van je locatie kan met verschillende apps. Niet alleen Telegram en sinds enige tijd WhatsApp bieden deze optie aan, het kan ook via Google Maps. Alles over het delen van je locatie in Google Maps lees je overigens hier. De feature is nu uitgebreid met een nieuwe handige toevoeging.

google maps locatie delen batterijniveau

Wanneer iemand zijn of haar locatie deelt, wordt ook de resterende accucapaciteit van de smartphone van diegene getoond. Handig, want zo snap je gelijk waarom iemand zijn of haar locatie niet meer deelt ineens. Het kan dan ook gelijk verklaren waarom iemand de telefoon niet opneemt. Het batterijniveau bij de gedeelde locatie wordt realtime bijgewerkt, samen met de huidige plaats.

Google rolt de batterijniveau functie bij het delen van je locatie voor iedereen uit. Het kan zijn dat het wat langer kan duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is. Het is niet mogelijk om specifiek het batterijniveau uit te schakelen voor anderen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel