Google Maps komt met incident-meldingen zoals in Waze

Google Maps lijkt een kenmerk van navigatie-app Waze overgenomen te hebben. Beide apps zijn onderdeel van Google maar de incident-meldingen uit Waze vinden we nu ook terug in Google Maps.

Incidentmeldingen in Google Maps

Waze is een uitgebreide navigatie-app vol mogelijkheden. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor Google Maps, maar lang niet alle functies uit Waze zijn ook in Maps te vinden, terwijl beide applicaties wapperen onder de vlag van Google. Daar komt nu langzaam een klein beetje verandering in.

In Google Maps krijgen we nu onder een incident-melding van bijvoorbeeld een afgesloten weg, vragen te zien of dit nog steeds de actuele situatie is. Hierbij kun je aangeven of het Ja, Nee of Niet zeker is.

Google Maps incident-melding Waze

In tegenstelling tot Waze is het in Google Maps nog niet mogelijk om ook andere gebruikers te attenderen op andere dingen. Denk hierbij aan politiecontroles, stilstaande voertuigen, ongevallen of andere dingen. Het is niet bekend of en zo ja wanneer Google Maps deze features krijgt.

In de afgelopen week bracht Google een interessante update uit voor de Android-app. Hierbij kregen we het Verkennen tabblad te zien en de match score.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel