Google Maps test een erg handige knop ‘huidige reis’ zonder navigatie te verlaten

Wanneer je tijdens het navigeren even wat op wilt zoeken in Google Maps, wordt de navigatie onderbroken. Erg onhandig. Het lijkt erop dat Google hier nu wat op gevonden heeft, en test een knop waarmee je tijdens het navigeren gewoon iets op kunt zoeken.

Huidige reis-knop in Google Maps

Google test momenteel in de app van Google Maps een handige verbetering. Bij een aantal gebruikers duikt de knop ‘huidige reis’ op. Deze balk duikt op wanneer tijdens het navigeren ergens naar gezocht wordt in de Google Maps app. Wanneer je tijdens het navigeren nu iets wilt opzoeken, wordt de navigatie gestopt en moet je dus weer opnieuw de route uitstippelen als je verder wilt navigeren. Dat is met de nieuwe ontwikkeling niet langer nodig. Je kunt op deze manier snel het navigeren hervatten.

google maps huidige reis

De screenshots laten zien dat de functie in ieder geval bij een gebruiker in Zweden beschikbaar is, maar wij hebben (helaas) de functie niet. Het lijkt op een test met een groep gebruikers. Tijdens het navigeren kon de gebruiker bijvoorbeeld het Ontdekken-tabblad openen en andere dingen uitvoeren.

We hopen dat Google de functie snel voor iedereen beschikbaar stelt, want dat maakt de app nog handiger!

Leestip: Google Maps: 24 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel