Google Maps begint test met melden van ongevallen en snelheidscamera’s

Google Maps is begonnen met het testen van een nieuwe feature. Hierbij krijgen gebruikers de mogelijkheid om een melding te maken van flitsers en ongevallen. De functionaliteit die hiermee beschikbaar komt, lijkt op die van Waze, een navigatie-app die ook eigendom is van Google.

Meldingen maken in Google Maps

Het team van ontwikkelaars van Google Maps zit niet stil. De makers hebben nu het startschot gegeven voor het testen van een nieuwe functie die we mogelijk binnenkort breed terug gaan zien in de kaartendienst. Bij verschillende gebruikers is er nu een optie beschikbaar gekomen om een ongeval of snelheidscamera te rapporteren. Het maken van deze melding kan andere gebruikers helpen onderweg.

Google Maps melding maken

De functionaliteit doet denken aan Waze, die vergelijkbare opties aanbiedt. Deze optie duikt op tijdens het navigeren. Gebruikers zien links onder in beeld een knop met een plusje om een melding te maken van een snelheidscamera of ongeval. Hoewel de kans groot is dat we deze functie binnenkort breed in Google Maps terug gaan zien, is het nog onbekend wanneer dit precies gaat gebeuren.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel