Facebook video’s worden automatisch afgespeeld met geluid, zo los je het op

Facebook gaat video’s in je tijdlijn voortaan met geluid afspelen zodat je aandacht onmiddellijk naar de video getrokken wordt. Als je telefoon op stil staat zal je niets horen, maar ben je dit vergeten dan kan je omgeving meegenieten. Zit je hier niet op te wachten dan kun je de functie ook uitzetten.

Automatisch met geluid afspelen

De video’s in je persoonlijke Facebook feed speelden voorheen wel automatisch af maar zonder geluid. Daar brengt Facebook nu verandering in door ook het geluid automatisch in te schakelen. Wanneer je voorbij een video scrolt zal je merken dat het geluid langzaam in en uitgeschakeld wordt.

Vanzelfsprekend zal de Facebook app nog niet het geluid van je telefoon inschakelen als je deze op stil hebt gezet. Toch is er naast de stille modus van je smartphone nog een mogelijkheid om de video’s stil te laten afspelen.

Facebook app instellingen

In de Facebook app zoek je de instelling “Video’s in tijdlijn starten met geluid” op in het Appinstellingenscherm. Schakel deze vervolgens uit en je krijgt alleen nog geluid te horen op het moment dat je dit wenst. Facebook heeft aangekondigd langzaam de functie naar iedereen uit te rollen, daarom zal ook de instelling nog niet bij iedereen zichtbaar zijn.

Wil je het automatisch afspelen van video’s helemaal uitschakelen dan kies je in het Appinstellingenscherm voor de optie Automatisch afspelen en vervolgens kies je voor de optie Video’s nooit automatisch afspelen. Het uitschakelen van deze functie scheelt bovendien in het datagebruik van de applicatie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel