Facebook komt met nieuw design: verkennen en betere meldingen

Facebook test een nieuw design van de Android-app. Bij verschillende gebruikers duikt een nieuw tabblad genaamd ‘Verkennen’ op. Daarbij wordt ook de navigatiebalk in de applicatie aangepast en is de weergave van meldingen verbeterd.

Facebook Verkennen

Facebook test wederom nieuwe veranderingen in haar Android-app. Bij ons op de redactie is de interface van het één op het andere moment aangepast. Zo is het aantal icoontjes bovenin beeld beperkt tot drie en zien we onderin beeld de startpagina en de optie ‘verkennen’.

Facebook verkennen

Bij verkennen krijg je berichten en updates te zien van personen die je -nog- niet volgt. Tevens worden er updates weergegeven van pagina’s of bedrijven die mogelijk interessant voor je zijn. Hiervoor maakt Facebook gebruik van het algoritme, wat het van je weet en wat je vrienden leuk vinden.

Facebook meldingen

Meldingen

Een andere kleine aanpassing is de weergave van meldingen. Meldingen die je nog niet hebt bekeken worden gecategoriseerd onder ‘nieuw’. Nog steeds zijn deze te herkennen aan het blauwe ‘effect’ over de melding. Daaronder wordt een sectie getoond met ‘ouder’ waarbij je de eerdere meldingen kunt bekijken.

De nieuwe weergave wordt via een server-side update geactiveerd. Het is niet bekend of iedere gebruiker van Facebook de nieuwe indeling krijgt te zien.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel