Facebook rolt eigen weer-app uit naar mobiele apps

In de mobiele apps van Facebook wordt vanaf nu een nieuwe functie uitgerold. De Facebook-app krijgt een eigen, ingebouwde weer-app. De functie wordt ook uitgerold in Nederland. Je kunt niet alleen het huidige weer opvragen maar ook de voorspelling voor de komende dagen zien.

Facebook ‘weer’

Facebook voorziet de Android-app van een nieuwe functie waarbij je het weerbericht krijgt voorgeschoteld. De weer-sectie wordt vanaf nu breed uitgerold en is voor het grootste deel van de gebruikers al zichtbaar. Bij het opstarten van de app zie je direct het huidige weer en door op de weer-melding te klikken opent zich de rest van de informatie. De weergegevens zijn afkomstig van het bureau Weather.com.

Voor het opvragen van het weer wordt gebruik gemaakt van de huidige locatie, maar je kunt ook zelf een plaats opzoeken. Je kunt niet door verschillende plaatsen ‘swipen’. Enkel van één plaats wordt het weer getoond. Tevens geeft Facebook je de mogelijkheid om de temperatuur aan te passen qua weergave; Fahrenheit of Celsius.

De minimum en maximum temperatuur wordt weergegeven en de voorspelling per uur. Verder bevindt zich bij de weer-app van Facebook een overzicht met de weersverwachting voor de komende vijf dagen. Gebruikers kunnen aangeven dat zij notificaties willen ontvangen bij weersveranderingen.

Hier is de weer-app van Facebook nog niet zichtbaar. Bij jou wel? En vind jij de ingebouwde weer-app een uitkomst, of gebruik je liever een aparte weer-app?

Lees ook: Grote weer-app test 2016: wat is de beste weer-app?

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel