Facebook brengt nu ook lichtgewicht ‘Messenger Lite’ naar Nederland en België

In oktober kwam Facebook met de lichtgewicht chat-app Messenger Lite. Nu is deze applicatie ook beschikbaar in Nederland en België. Vorige week verscheen Facebook Lite al, een app die minder geheugen en data verbruikt dan de standaard Facebook-app.

Messenger Lite

Nadat vorige week Facebook Lite werd uitgebracht in ons land, is nu ook Messenger Lite beschikbaar gesteld in Nederland, België en verschillende andere Europese landen. Met de app kun je chatten zoals je gewend bent, maar is deze met een grootte van 10MB vele malen kleiner dan de standaard app van Messenger. Ook verbruikt de app minder data dan de Messenger app. Deze lichtgewicht chat-app werd in oktober vorig jaar aangekondigd.

In Messenger Lite zijn niet alle bekende functies te gebruiken, maar wel een aantal. Zo is het mogelijk om foto’s te versturen en zijn stickers aanwezig. Ook kun je verschillende instellingen aanpassen zoals de meldingen en je kunt je aanwezigheid aanpassen. Wat opvalt is dat de kleurstelling hoofdzakelijk wit met blauw is, iets wat bij Messenger overwegend blauw met witte elementen is.

De Facebook Messenger Lite app werkt op Android Gingerbread en hoger. Daarbij is het ontworpen om goed te functioneren op tragere netwerken (zoals 2G). Wanneer er even geen signaal is, zal een bericht opgeslagen worden en verzonden worden zodra er weer een netwerkverbinding is. Overigens is het met Facebook Lite ook zonder Messenger-app chatten maar zijn de mogelijkheden in Messenger Lite wel uitgebreider.

Je kunt de chat-app Messenger Lite gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Messenger Lite
Messenger Lite
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel