HTC toetsenbord overspoelt gebruikers met reclame; dit is de reactie van HTC

HTC levert op haar toestellen het TouchPal toetsenbord mee. Dit toetsenbord heeft verschillende handige functies en werkt doorgaans prima. Echter duikt er bij veel gebruikers nu reclame op in de toetsenbord-app, wat veel woede opwekt bij gebruikers. HTC heeft nu gereageerd.

HTC toetsenbord met reclame

Reclame in apps is niet nieuw. Echter verwacht je geen reclame in de toetsenbord-app als je net een berichtje aan het typen bent. Op Android-toestellen van HTC maakt de Taiwanese fabrikant gebruik van het TouchPal toetsenbord. Deze speciale voor HTC-aangepaste versie is nu voorzien van een update waarbij er gebruikers worden verrast met reclame-banners boven het toetsenbord. In de standaard versie van TouchPal worden al standaard reclame-banners getoond. De reacties hierop in de Play Store zijn niet mals. Zo verwacht een gebruiker geen advertenties bij een smartphone van 500 euro.

HTC toetsenbord reclame

Het is niet de eerste keer dat HTC-toestellen reclame laten zien. Zo dook eerder bij systeem-apps van HTC al reclame op in het verleden. De banners bij de toetsenbord-app lijken onder andere bij de HTC 10 en HTC U11 te verschijnen. HTC maakt voor het keyboard gebruik van een app van derden, en dat heeft als nadeel dat een wijziging in de code voor dit soort ‘verrassingen’ kan zorgen; wat vervolgens weer voor imago-schade zorgt bij HTC.

De reactie van HTC

HTC heeft tegenover Engadget een reactie gegeven. Het zou absoluut niet de bedoeling zijn geweest om reclame te vertonen en het gaat hier om een fout. Ze maken er werk van zo spoedig mogelijk de reclames uit de applicatie te halen. De reactie van HTC vind je hieronder;

“Due to an error, some HTC customers have reported seeing ads on their phone’s keyboard. This is absolutely not the experience we intended, and we’re working to immediately fix the error and remove the ads as quickly as possible.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel