ES File Explorer plaatst ‘Charging Boost’ adware op smartphones

Tot voor kort was ES File Explorer een belangrijke, populaire applicatie om bestanden op Android mee te beheren. De bestandsbeheerder was de laatste tijd al negatief in het nieuws, en dat is vandaag weer het geval. Zogenoemde adware is aan de app toegevoegd met de titel ‘Charging Boost’.

Charging Boost adware

De ontwikkelaar ES File Explorer kwam eerder met een update waarbij er tal van nutteloze functies werd toegevoegd en gebruikers overspoeld werden met reclame. Hierbij wist het vele boze reacties te krijgen. Opnieuw melden gebruikers dat de applicatie rare fratsen uithaalt.

Charging Boost

Deze keer krijgen gebruikers ineens vanuit het niets reclame opgedrongen. Het gaat om reclame met ‘Charging Boost’ waarbij je op een gemakkelijke manier je accu sneller zou kunnen opladen. Via de melding kan je de functie direct inschakelen, zo garandeerd de adware ons. Het is absoluut niet mogelijk om met een applicatie het opladen van je smartphone-accu sneller te laten verlopen.

Antivirus-apps zoals Malwarebytes en Avast vonden niks verdachts bij ons op de redactie. Het kan helpen om ook de cache te legen van de applicatie met bijvoorbeeld CCleaner.

De melding maakt reclame voor een andere app van de ontwikkelaars van ES File Explorer; DU Battery Saver & Fast Charge. De ontwikkelaar van ES File Explorer probeert mensen steeds op nieuwe manieren te verleiden om de betaalde Pro-versie aan te schaffen. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief, dan kunnen we absoluut Solid File Explorer aanraden.

ES File Explorer File Manager
ES File Explorer File Manager
Ontwikkelaar: ES Global
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel