ES File Explorer verpest eigen app met ’troep’ na update

De ontwikkelaar van ES File Explorer heeft een update uitgebracht voor de Android-app. De nieuwe update valt niet bepaald in de smaak bij de gebruikers. Huidige gebruikers van de gratis versie van ES File Explorer worden als het ware gedwongen om de nieuw uitgebrachte Pro-versie aan te schaffen.

ES File Explorer

De bestandsbeheerder ES File Explorer is in de Play Store bijgewerkt naar versie 4.0.3.1 en dat laat niet bepaald een positieve indruk achter. Het lijkt erop dat de ontwikkelaar zelf de populaire applicatie niet meer zo geliefd wil maken. Ondanks dat de changelog van de app het alleen heeft over ‘Android 6.0 issues’, vertalingen en verbeteringen is er met de update veel meer veranderd.

Gebruikers van ES File Explorer klagen massaal over de komst van tal van onnodige functies. Daarnaast verschijnen met regelmaat ongewenste meldingen en worden de gebruikers overspoeld met reclame. Ook worden apps gepromoot die je misschien wel interessant zou kunnen vinden. De gratis versie van ES File Explorer werd geüpdatet op de dag dat de ontwikkelaar ook een betaalde versie uitbracht onder de naam ES File Explorer Pro.

ES File Explorer Pro

ES File Explorer Pro

ES File Explorer Pro is een betaalde versie van de applicatie en kost €3,41. Deze versie moet volgens de maker van de app een volwaardig alternatief zijn voor de gratis versie. Advertenties zijn in deze applicatie verborgen en er zijn meer mogelijkheden om de file-manager te personaliseren. Daarnaast belooft de ontwikkelaar dat er in de toekomst nog veel nieuwe functies toegevoegd zullen worden.

Het lijkt er dus op dat de gratis versie door de ontwikkelaar verwaarloosd is. Het is nog maar de vraag of gebruikers getriggerd worden om de betaalde versie van dezelfde ontwikkelaar aan te schaffen. Op de redactie zijn we erg enthousiast over Solid Explorer, een strakke, uitgebreide file-manager die na 14 dagen eenmalig €1,99 kost.

ES File Explorer/Manager PRO
ES File Explorer/Manager PRO
Ontwikkelaar: ES Global
Prijs: € 3,19

Lees ook

Reageer op dit artikel