Ava Lockscreen: handige vergrendelscherm vervanger met widgets en quick reply

Ava Lockscreen is een app waarmee je het vergrendelscherm van je smartphone kunt vervangen en uitbreiden. Denk aan het gebruik van widgets, zoals dat in vroegere Android-versies al mogelijk was en bijvoorbeeld Quick Reply.

Ava Lockscreen

Als je al wat langer Android gebruikt, weet je waarschijnlijk nog wel dat je in Android 4.2 Jelly Bean widgets op je vergrendelscherm kon toevoegen. Helaas is het tegenwoordig niet meer mogelijk om widgets op het vergrendelscherm te tonen. Ava Lockscreen is een handige vergrendelscherm vervanger die het wél mogelijk maakt om widgets toe te voegen op je lockscreen.

Door beperkingen in Android 8 Oreo was het niet mogelijk voor een vergrendelscherm vervanger om over het standaard scherm te tekenen. De ontwikkelaar van deze handige app Jawomo heeft hier een oplossing voor gevonden in de vorm van Ava Lockscreen. Het prettige van de app is dat je zelf je lockscreen naar je eigen smaak kunt inrichten. Zo kun je widgets toevoegen en snel reageren op een bericht van bijvoorbeeld WhatsApp.

Er zijn nog meer features beschikbaar, denk aan het vervagen van de wallpaper, kiezen van een live wallpaper, thema’s voor meldingen, het groeperen van meldingen op een slimme manier en meer. Daarnaast werkt de app ook als je ontgrendeling in combinatie met je vingerafdruk, pincode of patroon gebruikt.

Ook is het mogelijk om de klok op het vergrendelscherm aan te passen en om de snelkoppelingen aan te passen, zodat je deze snel kunt openen vanaf het vergrendelscherm. Helaas zijn niet alle opties beschikbaar in de gratis versie. Om van alle opties gebruik te kunnen maken, moet je de volledige versie kopen. Deze kost €2,99.

Ava Lockscreen
Ava Lockscreen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel